4. listopadu 2014 • 10:35

Konec legendy v Liverpoolu? Gerrard by mohl odejít do City!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frank Lampard v létě zamával Chelsea, velmi brzy podobný osud může potkat další anglickou fotbalovou legendu. Steven Gerrard, který v Liverpoolu působí neskutečných 27 let, totiž stále nemá kontrakt na další sezonu a sám přiznal, že pokud mu klub nenabídne novou smlouvu, je připravený odejít. V Manchesteru City si ho velmi reálně dovede představit trenér Manuel Pellegrini.



Větší klubový srdcař na fotbalových trávníci momentálně neběhá. Steven Gerrard vstoupil do šaten na Anfield Road v sedmi letech, od té doby 27! let v kuse obléká stejný dres.

V Liverpoolu nosí kapitánskou pásku, s klubem vyhrál mraky trofejí. Po horších sezonách se s týmem prodral zpět na vrchol, minulou sezonu do posledních chvil bojoval o vysněný ligový titul, který mu stále chybí. Paradoxně právě on chyboval v klíčovém zápase s Chelsea, kdy Reds pravděpodobně přišli o ligový primát.

"Jestli mě to poznamenalo? Spíš mě to motivuje k lepším výkonům. Samozřejmě trvalo, než jsem se z minulé sezony dostal. Pro hráče i fanoušky to bylo nesmírně složité, tvrdě nás to zasáhlo," připustila 34letá legenda.

Kapitán Liverpoolu a nezpochybnitelná legenda Steven GerrardFoto Reuters

Po nevydařeném šampionátu v Brazílii Gerrard zanechal reprezentační kariéry a soustředí se výhradně na klubovou scénu. S Liverpoolem, kde už odehrál téměř 700 zápasů, ale neprožívá dobrý vstup do sezony, ztrácí v lize i Lize mistrů. Smlouvu má jen do konce sezony a začíná se mluvit o tom, že už by nemusel dostat novou.

"Jsem tady do konce sezony, z toho chci vytěžit co nejvíc. Určitě ale neplánuji v létě končit s fotbalem, chci ještě hrát," prohlásil Gerrard. "Musím počkat, jestli to bude v Liverpoolu, nebo někde jinde. Záleží na rozhodnutí klubu. Pokud za mnou nepřijdou s nabídkou, podívám se, jaké jsou možnosti jinde," řekl v nedávném rozhovoru s britskými novináři.

Gerrard může dopadnou jako Frank Lampard. Velký zájem o něj je v Americe, kde ho chtějí kluby z New Yorku nebo Los Angeles. V době, kdy má zámořská soutěž pauzu, by po něm mohl sáhnout Manchester City.

Gerrard s Lampardem uprostřed zálohy City, dokážete si to představit? Nejde o úplnou utopii. Citizens musí nakupovat s rozumem vzhledem k finančním pravidlům UEFA, k tomu potřebují plnit kvótu anglických fotbalistů na soupisce. Gerrard by podobně jako Lamaprd přišel zadarmo a týmu by určitě pomohl.

"Nikdy nehodnotím hráče podle jeho věku. Záleží na penězích a na tom, jak dlouho by za nás mohl hrát," uvedl trenér City Manuel Pellegrini. "Stejně jako Frank Lampard, Steven Gerrard je skvělý hráč a může pokračovat na nejvyšší úrovni ještě několik dalších let," dodal.

Kouč Liverpoolu Brendan Rodgers zatím nechce slyšet o tom, že by klubová ikona měla změnit působiště. "Měl jsem schůzku se Stevenovými agenty a vysvětlili jsme si situaci. Moc chci, aby byl součástí toho, co tady budujeme," vzkázal Rodgers. "Je to pro mě skvělý kapitán, to jsem řekl i majitelům klubu. Věřím, že se dohodneme a bude u nás pokračovat."

Že Gerrard nakonec zůstane, si myslí také Jamie Carragher. "Fanoušci by mu to neodpustili, Gerrard do jiného anglického klubu nepůjde," prohlásil dlouholetý stoper z Anfield Road. "Navíc je to velký patriot. Pokud by šel jinam, tak do ciziny, Evropy nebo Spojených států. Myslím, že v příštích týdnech se vše vyjasní," dodal.

Liverpool večer čeká náročná bitva v Lize mistrů na hřišti Realu Madrid. Steven Gerrard u toho s největší pravděpodobností nebude. Trenér Rodgers se ho po náročném zápase na Newcastlu a vzhledem k víkendovému šlágru s Chelsea rozhodl šetřit.

Steven Gerrard promlouvá s letní posilou Liverpoolu Mariem Balotellim
Steven Gerrard promlouvá s letní posilou Liverpoolu Mariem Balotellim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud