3. listopadu 2014 • 22:10

Kde se fandí NEJVÍC v Anglii? Není to na Chelsea, ani v Liverpoolu

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
  • José Mourinho si stěžoval, že i přes vyprodaný stadion není atmosféra při zápasech Chelsea nejlepšíJosé Mourinho si stěžoval, že i přes vyprodaný stadion není atmosféra při zápasech Chelsea nejlepšíFOTO: EPA

    Trenér Jose Mourinho si po víkendovém zápase Chelsea proti Queens Park Rangers stěžoval na vlastní příznivce. „Vypadalo to, jako kdybychom hráli na prázdném stadionu. Mohu jednoznačně říci, že jsme tým asi s nejmenší podporou v domácích zápasech,“ nešetřil kritikou fanoušky Blues. Slova slavného kouče zaujala novináře Jima Whita, který analyzoval fandění na všech stadionech Premier League. Deník Daily Telegraph zveřejnil jeho žebříček stadionů podle toho, jaká na nich vládne atmosféra. Zajímavostí je, že na předních místech se neumístili fanoušci slavných klubů (Arsenal, Chelsea, Manchester). Podívejte se, jak hodnocení dopadlo.

  • 20. Aston Villa

    Villa Park Villa ParkFoto Reu

    V současné době je to ve Villa Parku velká bída. Nejhlasitější zvuk na stadionu tvoří rostoucí šum nespokojených fanoušků.

  • 19. Tottenham

    White Hart Lane White Hart LaneFoto Reu

    Když přijede na White Hart Lane Arsenal nebo Chelsea, fanoušci bubnují a fandí jako o život. Pokud dorazí méně atraktivní soupeř, panuje na stadionu převážně ticho.

  • 18. Southampton

    St Mary Stadium St Mary StadiumFoto profimedia

    Na St. Mary je amosféra spíše zdvořilá než zastrašující. Sympatické výkony Southamptonu v probíhající sezoně by však mohly situaci zlepšit.

  • 17. Arsenal

    Emirates EmiratesFoto Reu

    Fotbalisté Arsenalu se před pár lety přestěhovali z legendárního Highbury do prostornějšího Emirates Stadium. Fandit se tam začíná až několik sekund před zápasem, jinak je ale atmosféra spíše klidná.

  • 16. Manchester United

    Old Trafford Old TraffordFoto EPA

    Legenda Manchesteru United Roy Keane nedávno pokáral fanoušky za slabé fandění. Od tét doby jsou diváci na Old Trafford aktivnější. Především tomu pomohl sektor, ve kterém se zpívá. Kdyby se k němu přidali i ostatní, mohlo by to zase v "divadle snů" pořádně burácet.

  • 15. Sunderland

    Stadium of Light Stadium of LightFoto Reu

    Na stadionu Sunderlandu se umí fandit. Vzhledem k chabým výsledkům však tribuny prořídly. Aby se Stadium of Lights opět naplnil, je potřeba začít vítězit.

  • 14. Queens Park Rangers

    Loftus Road Loftus RoadFoto Reu

    Loftus Road je nejmenším stadionem v Premier League, pojme necelých 20 000 fanoušků. Občas však diváci dokáží atmosféru pořádně vyhecovat. Ale jen občas.

  • 13. Chelsea

    Stamford Bridge Stamford BridgeFoto Reu

    Atmosféra na Stamford Bridge nepochybně trpí vysokou cenou vstupenek, fandící dělníci a studenti si drahé lístky nemohou dovolit. Kouč José Mourinho však nemá pravdu, Chelsea nemá nejtišší stadion. Tribuna Matthewa Hardinga umí skvěle povzbuzovat.

  • 12. Newcastle United

    St James Park St James ParkFoto Reu

    Nespokojenost fanoušků s vlastnictvím klubu snížili kdysi impozantní zpěv na tribunách St. James Parku. Kvalitní výkony Newcastlu však můžou domácí dav opět naladit na lepší notu.

  • 11. Leicester City

    King Power Stadium King Power StadiumFoto Reu

    Bezduché fandění na King Power Stadium výrazně zlepšil postup klubu do Premier League. Hřmění, které vyvolal obrat proti Manchesteru United, by mohlo vyvolat i zemětřesení.

  • 10. Hull City

    KC Stadium KC StadiumFoto Reu

    Po minulésezoně, kterou provázeli dlouhé nespokojenosti nad navrhovanou změnou názvu klubu, se vše vrátilo do zaběhlých kolejí. A na KC Stadium to je znát, panuje zde velmi bouřlivá atmosféra.

  • 9. Manchester City

    Etihad Stadium Etihad StadiumFoto EPA

    Úspěch klubu v posledních letech trochu změnil styl fandění a hluk se trochu snížil. Když je však Etihad Stadium plný, doslově vibruje.

  • 8. Burnley

    Turf Moor Turf MoorFoto Reu

    Na starém Turf Moor stadionu to bzučí jako v úle. Pokud začne Burnley více vyhrávat a odpoutá se od dna Premier League, atmosféra bude ještě hlučnější.

  • 7. West Bromwich Albion

    The Hawthorns The HawthornsFoto ČTK

    Pokud jsou diváci na The Hawthorns v dobré náladě, ozývá se jejich intenzivní fandění po celém okolí.

  • 6. West Ham United

    Upton Park Upton ParkFoto EPA

    Na stadionu Boleyn Ground, který je často nazýván Upton Park, jsou diváci vždy pro West Hamdvanáctým hráčem. Tamní atmosféra působí na soupeře někdy až hrůzostrašně.

  • 5. Swansea City

    Liberty Stadium Liberty StadiumFoto Reu

    Liberty Stadium je druhým nejmenším v Premier League. Intenzitě fandění to však ani trochu neškodí. O stánku ležícím na pobřeží jižního Walesu se mluví jako o nejvíce melodickém stadionu v soutěži.

  • 4. Everton

    Goodison Park Goodison ParkFoto Reu

    Goodison Park je domácím chrámem Evertonu. Fanoušci dokáží vytvořit strhující atmosféru. Na žádném domácím zápase nechybí Karamelová dáma, která obchází celý stadion a háže divákům sladkosti.

  • 3. Liverpool

    Anfield Road Anfield RoadFoto EPA

    Když se stadionem Anfield Road rozezní hit You'll Never Walk Alone, rozklepou se vám kolena a naskočí husí kůže. Vzrušující fandění trvá celých devadesát minut.

  • 2. Stoke City

    Britannia Stadium Britannia StadiumFoto Reu

    Stejně jako fanoušci Liverpoolu, mají příznivci Stoke svou píseň. Ve chvíli, kdy se na Britannia Stadium zpívá hit Delilah, praskají ušní bubínky a soupeř je v bezvědomí. Elektizující atmosféra nemá chybu.

  • 1. Crystal Palace

    Selhurst Park Selhurst ParkFoto Reu

    Nejlepší fanoušky v Premier League má zřejmě Crystal Palace. Atmosféra v Selhurst Parku by snad probudila i mrtvého. Nejhlasitější diváci stojí celých devadesát minut v kotli Holmesdale End, což je tribuna za jednou z branek. Za přispění bubnů všichni fandí a zpívají z plných plic. Fantazie!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud