Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie fotbalového reprezentanta Daniela Koláře: Zemřela mu manželka

Autor: top

Když dal gól, složil ruce do tvaru písmene T. Fotbalista Plzně a nároďáku Daniel Kolář (29) tak vždy na dálku sdílel radost s manželkou Terezou. V sobotu ji ztratil, zemřela na rakovinu. Bylo jí 30 let.

Spíše tichý a skromný chlap prožívá nejtěžší chvíle svého života. Tereza, za svobodna Kromíchalová, pro něho byla vším. První a jediná životní láska.

„Na Danim si vážím jeho vyrovnané osobnosti. Sedli jsme si, léta se poznáváme, tolerujeme se a jeden druhého si vážíme,“ říkala láskyplně loni na jaře Plzeňskému deníku.

Poznali se, ještě když Dan kopal za dorost pražské Sparty a nikdy by ho nenapadlo, že jednou bude válet v reprezentačním áčku. Stála při něm, když kočoval českou ligou ze Sparty do Slovácka, odtud do Blšan a zpět do Sparty, s níž v roce 2007 získal svůj první titul, než o rok později našel pevné místo v kádru Plzně.

„Seznámili jsme se na diskotéce v Tuchoměřicích. Teď abych nelhala, někdy před dvanácti lety. A už osm roků s Danem společně žijeme,“ vypočítávala před rokem usměvavá tmavovláska, povoláním kosmetička.

Tenkrát ještě nemohl nikdo tušit, že společný čas, který jim osud vyměřil, se nezadržitelně krátí. S vážnou nemocí se oba prali statečně. Na hřišti na sobě Dan nenechal nic znát. Letos v létě si milovanou Terezu vzal za ženu. Láska i hory přenáší, říká se. Bohužel, rakovinu porazit neumí...

Daniel Kolář se svojí manželkou Terezou.
Daniel Kolář se svojí manželkou Terezou.