Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drtivá RÁNA pro Růžičku! Trenérovi zemřela manželka Eva (†53)

Autor: Michal Kuchta

Když přišel vytočený ze zápasu, uklidnila ho. Když chtěla klub v play off nabudit, napekla slávistům koláčky. Jenže nic z toho už Eva Růžičková (†53) neudělá. Včera podlehla těžké nemoci.

Už téměř rok se musel bývalý reprezentační kouč Vladimír Růžička potýkat s následky kauzy, kdy měl vzít úplatek půl milionu. Jenže to těžké období nebylo nic proti tomu, co nastává pro jeho rodinu – syna Vladimíra a dceru Evu – nyní.

Zcela nečekaně je totiž opustila milovaná manželka a matka, která desetiletí vytvářela v hokejem »posedlé« rodině pohodové zázemí. Smutnou zprávu potvrdil zdroj deníku Blesk.

Vladimír Růžička a polibek s manželkou Evou na autogramiádě v roce 2003
Vladimír Růžička a polibek s manželkou Evou na autogramiádě v roce 2003

Pekla koláčky

Většina hokejových fanoušků Evu Růžičkovou znala především proto, že byla dobrou duší slávistické kabiny v dobách zlaté slávy klubu (tituly 2003, 2008), když mu její manžel šéfoval.

Dokonce do ní nosila své proslulé podomácku napečené míša řezy a věnečky, které si chválily i ty největší hvězdy. Se zdrcující »nespravedlností« života se nyní musí česká hokejová legenda vyrovnat již v roli trenéra Chomutova.

Vzhledem k okolnostem se tak dá očekávat, že dnes Piráty v duelu proti Liberci koučovat nebude. Za Chomutov nenastoupí ani jeho syn, který nezasáhl ani do dvou posledních zápasů.

Vše o hokejové legendě Vladimíru Růžičkovi čtěte zde »