Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

David Výborný ukončil kariéru. Díky všem za podporu, říká manželka hokejisty

Autor: ps

Tohle nechtěl nikdo slyšet! Nakonec to přišlo nečekaně brzy, navíc z úst samotné manželky Davida Výborného (41). Utržené kolenní vazy po devastujícím zákroku královéhradeckého útočníka Köhlera ukončily Davidovu kariéru. „Po dnešním vyšetření je rozhodnuto,“ napsala na svém facebookovém profilu Irena Výborná.

O budoucnosti bývalého dlouholetého kapitána národního týmu a pětinásobného světového šampiona rozhodla 27. minuta prvního čtvrtfinálového extraligového zápasu proti Hradci Králové.

Hříšník Bedřich Köhler si mladoboleslavského šikulu najel po střele na branku Mountfieldu. Dokončil bodyček, jenže soupeře trefil kolenem přímo na koleno! Za svůj zákrok šel okamžitě do sprch a od disciplinárky schytal trest na čtyři zápasy.

Příspěvek Ireny Výborné na sociální síti.Foto Facebook - Irena Výborná

Atak byl totiž veden ze strany. Výborného noha se prohnula, pak se okamžitě svíjel v bolestech na ledě. „Pro všechny hokejové fanoušky Davida Výborného máme špatné zprávy. Po dnešním vyšetření je rozhodnuto, natržené vazy v koleni. Včera to byl poslední zápas jeho hokejové kariéry. Děkujeme všem za krásné povzbuzující sms, které jsme oba dostali a za vaši podporu,“ napsala paní Výborná na svém účtu na sociální síti.

Výsledek 5:2 pro Mountfield a vedení v sérii 1:0 jde teď naprosto mimo hokejové dění. O sport, který Výborný miloval, přišel nečistým zákrokem. Hráč jeho velikosti si zasloužil úplně jiné zakončení své práce…

Výborný po faulu kolenem nedohrál! Urban ho pomstil
Video se připravuje ...

Takhle David Výborný vypadá po zákroku Köhlera.
Takhle David Výborný vypadá po zákroku Köhlera.