Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tyč! Ruka, to bola ruka! Slovenský komentátor opět řádí, bavil se i Mareš

Autor: bko

Slovenský televizní komentátor Marcel Merčiak (40) už je zase ve svém živlu. Fotbalové EURO ve Francii odstartovalo i se slovenskou reprezentací a muž s přezdívkou „chodící encyklopedie“ duel s Walesem, který Slováci prohráli 1:2, za mikrofonem STV prožíval se vším všudy. Jeho hlášky pobavily i českého moderátora Leoše Mareše.

„Pusťte si STV1. Strašná sranda, jak komentátor pláče a brblá. Už bylo 8krát ‚Kdyby Hamšík dal...‘ a teď ‚Ďakujeme, pán rozhodca,‘“ smál se na Twitteru Leoš Mareš v průběhu první půle utkání Slováků s Walesem. To ale z fanouškovského arzenálu Marcela Merčiaka, který několikrát zvítězil v anketě o nejoblíbenějšího sportovního moderátora, nebylo zdaleka všechno.

„Nemec do tyče,“ řval vedoucí redakce sportu Slovenské televize v 86. minutě, když útočník hlavičkou za stavu 1:2 orazítkoval tyč. Pak ovšem následoval další divoký okamžik, když se míč v následné nepřehledné situaci zastavil možná na ruce velšského kapitána Ashleyho Williamse.

Merčiak měl ovšem jasno: „Ruka, to bola ruka!“ vyřvával do mikrofonu v zápalu boje a dal vzpomenout na své nejlegendárnější výlevy. (Slavné Merčiakovy hlášky si připomeňte ZDE »)

„Duše odsouzenců se vzbouřily, ti, kterým nikdo nevěřil, do dokázali… Naše fotbalová revoluce je dokonaná,“ jásal třeba po vítězství Slováků v Polsku, které znamenalo postup na MS 2010 v JAR.

Na startu kvalifikace o EURO 2012 se pak proslavil tím, že seřval své kolegy: „Prosím vás, držte hubu, tam v té Bratislavě. Je tady všechno slyšet!“

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »