11. června 2016 • 16:15

Slovensko na EURO, jak ho neznáte: Podporovatel Fica i muž skandálů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Tým SlovenskaTým SlovenskaFOTO: Koláž iSport.cz

    Poprvé v historii Slovenska se podařilo fotbalovému výběru postoupit z kvalifikace na EURO. Server iSport.cz ve spolupráci se slovenským novinářem Lukášem Vráblíkem připravil seznam několika hráčů Slovenska se zajímavým příběhem.

  • Martin Škrtel

    Martin ŠkrtelFoto Reuters

    Před prezidentskými volbami v roce 2010 otevřeně podporoval jednoho z kandidátů a předsedu vlády Roberta Fica . „Jako sportovec a zvláště fotbalista si Roberta Fica cením. Za jeho vlády začala výstavba národního fotbalového stadionu, což je pro slovenský fotbal skvělé, protože stadiony jsou v dezolátním stavu. Jako fotbalista mám rád tvrdý a poctivý souboj a ve Ficovi vidím muže, který se snaží prosadit své názory, zatímco hraje podle pravidel. Myslím, že by byl vhodným prezidentem Slovenska.“ Jak to nakonec dopadlo? Fico se prezidentem nestál a národní stadion postaven ještě nebyl.

  • Marek Hamšík

    Marek HamšíkFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Hamšík , velký obdivovatel Pavla Nedvěda , je klíčovým hráčem Slovenska od svého debutu proti Polsku v roce 2007. Po druhém MS 2010 vydal vlastní parfém s názvem „Marek SSC Napoli“, který se v začátku prodeje stal hitem, zejména na italském trhu. „Do vývoje vůně jsem zapojen nebyl, jen tam dali moje jméno. Abych byl upřímný, tak ani vlastně nevím, jak to voní. Já sám nechci používat moc vonných látek, jen při zvláštních příležitostech,“ vysvětlil.

  • Jan Mucha

    Jan MuchaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Bývalý trenér Slovenska Vladimír Weiss na Muchu hodně spoléhal jako na brankářskou jedničku zejména během kvalifikace na MS 2010. Jenže pak si Mucha zvolil špatný klub. Přestoupil do Evertonu, kde nehrál pravidelně, udělal několik chyb a ztratil nejen své sebevědomí, ale také své místo v základní sestavě Slovenska. Po návratu do rodné vlasti hrál ve Slovanu Bratislava a stal se tváří kampaně na podporu dárcovství kostní dřeně, zatímco jeho malý syn úspěšně bojoval s rakovinou. „Během šestiměsíční léčby jsem si toho uvědomil hodně. Člověk zjistí, že spousta věcí, které dřív znamenaly hodně, je zbytečných. Snažíme se řešit problémy, které ale problémy nejsou,“ uvedl v rozhovoru.

  • Ján Ďurica

    Ján ĎuricaFoto Reuters

    Nekompromisní obránce, který vyrostl ve fotbalové rodině (jeho otec a bratr byli také fotbalisté), hraje po boku Škrtela ve středu obrany od roku 2004. Když byl mladší, byl kritizován za chyby ve hře dozadu, ale nabral zkušenosti a je mnohem jistější. Většinu své kariéry strávil v Rusku, kde hrál za Saturn Ramenskoye a od roku 2009 za Lokomotiv Moskva. Má dítě s Magdalenou Šebestovou, Miss Slovenska 2006, která je bývalou přítelkyní Filipa Šeba, bývalého útočníka Rangers a dobrého Ďuricova kamaráda.

  • Miroslav Stoch

    Miroslav StochFoto Reuters

    Záložník, který strávil dva roky v Chelsea, řídil v roce 2011 své auto pod vlivem alkoholu, což mělo za následek, že přišel o své místo ve slovenské reprezentaci. Nadaný mladý hráč má ve skandálech zřejmě zálibu, v jednom rozhovoru vedeném v angličtině například slovensky sprostě nadával.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud