10. června 2016 • 18:56

Kolem De Gey vypukla sexuální aféra. Jsou to lži, říká hvězdný brankář

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dny před zápasem s Českem na mistrovství Evropy zasáhl španělský tým prvotřídní skandál. A v hlavní roli se ocitl hvězdný brankář David de Gea z Manchesteru United. Podle zahraničních médií má být společně se záložníkem Ikerem Muniainem z Athletika Bilbao a záložníkem Realu Madrid Iskem zapletený ve vyšetřování znásilnění. De Gea podobná obvinění odmítl. "Jsou to lži, celou věc už mají v rukou právníci," prohlásil na tiskové konferenci.



Působení De Gey na EURO mohlo skončit ještě před pondělním zápasem s Českem. Předtím, než hvězdný brankář promluvil před novináři, se spekulovalo o tom, že dějiště šampionátu opustí. "Tohle jsem určitě neplánoval. Jsem v klidu a hlavně chci, aby moje rodina věděla, že to jsou všechno výmysly," řekl De Gea.

Příběh, který aféru rozdmíchal, se měl stát před čtyřmi lety v madridském luxusním hotelu. Podle policejní výpovědi utajené svědkyně, na níž se odvolává server eldiario.es, tam měl De Gea pomáhat zprostředkovat její setkání s dvěma fotbalisty, ale sám na ní nebyl přítomen.

Kromě Muniaina se ji měl  zúčasnit také nejmenovaný španělský reprezentant do 21 let, některé zdroje hovoří o Iskovi z Realu Madrid. Na místě ji a další dívce byla pornoproducentem Ignaciem Fernandezem známým pod přezdívkou Torbe slíbena "velká suma peněz" za sexuální služby.

Posílí mě to, říká De Gea

Když však dotyčná žena odmítla dělat vše, co si budou fotbalisté přát, měla být znásilněna a nedostala ani žádné peníze. Následně podle její výpovědi došlo na výhrůžky od fotbalistů s tím, že má o celé události má mlčet.

"Jsme v šoku, je to překvapení pro španělské fanoušky i novináře," zareagoval pro  iSport TV Alberto Rubio Garcia z deníku Marca, který z Tours informuje o novinkách v českém táboře. Vyjádřil také pochybnosti o tom, zda De Gea může za takových okolností být součástí základní sestavy obhájců titulu a zda by neměl mezi tyčemi dostat šanci zkušený veterán Iker Casillas .

Sám De Gea si jakékoliv pochybnosti nepřipouští. "Naopak mě to posílí a budu trénovat ještě usilovněji. Už se nemůžu dočkat, až turnaj začne," uvedl brankář.

Pokud by De Gea turnaj opustil, byla by to pro Španělsko velká komplikace. Nemohlo by totiž za něj povolat náhradu. Podle pravidel v konečné nominaci může dojít ke změně jen v případě nemoci či zranění, což musí potvrdit lékařská komise UEFA.

De Geův skandál? Jsme v šoku, říká španělský novinář
Video se připravuje ...

Kde mají základnu Španělé? V idylické pevnosti kardinála Richelieu
Video se připravuje ...

První český soupeř: Španělé na malém stadionku spustili pořádnou mánii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud