Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hokejista Valach promluvil o smrti manželky (†22): Krvácela do mozku už jako dítě

Autor: ps

Sám přiznává, že je všechno čerstvé, bolí to a jen tak se se smrtí manželky (†22) nevyrovná. Hokejista Chomutova Juraj Valach (27) oplakává ženu, kterou ztratil při porodu dvojčátek. Mohlo za to rizikové těhotenství i problémy s krvácením do mozku.

Těšili se na dvojnásobný přírůstek do rodiny, který byl naplánován na září, ale místo spokojeného života se musí Valach sám vypořádat s obrovským neštěstím. Ztratil manželku, která pod srdcem nosila holčičku a chlapečka, jenže v nemocnici v Banské Bystrici nečekaně skonala. Děti bojují v inkubátoru o život.

„Pacientka byla přijata na kliniku anesteziologie a intenzivní medicíny v kritickém stavu a následkům komplikací podlehla,“ řekla Růžena Maťašeje, mluvčí nemocnice F. D. Roosevelta.

Hokejista Chomutova Juraj Valach si před rokem vzal milovanou Simonu. Ta v pátek nepřežila porod dvojčátek.
Hokejista Chomutova Juraj Valach si před rokem vzal milovanou Simonu. Ta v pátek nepřežila porod dvojčátek.

Simona měla podle informací deníku Plus Jeden Deň problémy se zdravím už v minulosti. Jako mladá měla několikrát krvácení do mozku, dokonce si museli operovat. Za pár let se tento problém vrátil a to samé se stalo v době rizikového těhotenství. Roztomilá brunetka byla týden v umělém spánku, následně zkolabovala. Lékaři provedli císařský řez a dvojčátka se pokusili zachránit.

„Pochopte mě, je to velmi čerstvá událost, proto se k tomu zatím nechci vyjadřovat. Děkuji za pochopení a za projevenou soustrast,“ vzkázal nešťastný hokejista Valach.