Adam Sušovský
29. června 2016 • 04:58

První náčrt týmu v Las Vegas: Žádný Čech, hlavní hvězdou Rick Nash

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, o čem se dlouho mluvilo, bylo minulý týden potvrzeno. NHL se příští rok rozšíří do Las Vegas. Zatím se ví, že nový tým ponese název Las Vegas Black Knight, že bude hrát v aréně pro 17 500 diváků a s největší pravděpodobností jí dokáže na všechny zápasy taky úplně v pohodě vyprodat. Kdo za něj ale bude hrát, to je zatím jen záhada a předmět spekulací. Podle serveru Sportsnet.ca ve městě hříchu nebude působit žádný Čech, hvězdou by se mohl stát Rick Nash.



Nový tým v NHL pořádně zamíchá hráčským trhem, to je jisté už rok dopředu. Bude to pořádná divočina. Kluby už nyní řeší, jak si zachránit své klíčové hráče či opory budoucnosti. Až za rok vtrhne do soutěže nový tým Las Vegas Knights, bude si vybírat hokejisty z kádrů soupeřů. Rozšiřovací draft proběhne na konci příští sezony, a jasná už jsou také jeho pravidla.

Black Knights si budou moc vybírat z každého týmu jednoho hráče, má to ale pochopitelně háček. Každý ze současných klubů si může některé z nich ochránit a může si vybrat ze dvou možností, jak…

1) Každý tým si může chránit 7 útočníků, 3 obránce a 1 brankáře

2) Každý tým si může chránit 8 hráčů v poli (bez ohledu na pozici) a 1 brankáře.

Mezi chráněné hráče musí kluby rovněž povinně zařadit ty, kteří mají ve svých smlouvách tzv. no trade klauzuli a nemohou být bez svého souhlasu vyměněni jinam.

V nově se tvořícím týmu z Las Vegas tak sice jen těžko uvidíme hvězdy jako jsou Sidney Crosby , Alexander Ovečkin či Jevgenij Malkin. I tak jsou ovšem pravidla nastavená tak, že by nový tým mohl být konkurenceschopný hned v první sezoně. Když se rozšiřovací draft konal naposledy v roce 2000, Minnesotě trvalo tři sezony, než se dostala do finále Západní konference.

Ale zpět k Las Vegas. Se zajímavou hrou totiž přišel kanadský server Sportsnet.ca, jehož redaktoři se pustili do výpočtů a úvah, aby co nejrealističtěji vytvořili tým, který se příští rok v Las Vegas sejde v jedné kabině.

Autoři do týmu chtěli zakomponovat zkušeného střelce, veterána obránce i talentované mladíky. Počítali pouze s hráči, kteří by eventuálně měli být k dispozici a samozřejmě si dávali pozor, aby se vešli pod platový strop.

Jaký je výsledek? Do města hříchů se nebude podle nich stěhovat žádný Čech, přesun do Nevady by se ale prý mohl týkat třeba Slováka Marka Daňa. Hlavními hvězdami týmu by nicméně podle redaktorů kanadského serveru byli útočníci Rick Nash a Tyler Bozak.

Soupiska Las Vegas Black Knights podle Sportsnet.ca:

Útok:

Rick Nash - Tyler Bozak - James Neal

Patrick Sharp - Rickard Rakell - Dustin Brown

Jussi Jokinen - Luke Glendening - Matt Read

Nikolaj Kuljomin - Marko Daňo - Jason Zucker

Obrana:

Mark Methot - Jack Johnson

Alexej Jemelin - Adam McQuaid

Ian Cole - Carl Gunnarsson

James Wisniewski - Jyrki Jokipakka

Brankáři:

Ryan Miller, Phillip Grubauer, Kristers Gudlevskis, Lauren Brossoit

Další hráči k dispozici:

Útočníci: Matt Moulson, Chris Tierney, Christian Thomas, Michajl Grigorenko
Obránci: David Schlemko, David Rundblad

"Nash by mohl pomoct prodávat dresy. Navíc jsme si jisti, že by byli i New York Rangers rádi, kdyby se zbavili jeho současného platu (7,8 milionu dolarů na sezonu) a uvolnili si místo pod platovým stropem. Neala, Jokinena a Sharpa jsme zase do týmu přidali, protože jsou zkušení a umí sbírat body," zdůvodňují autoři svou volbu a pochvalují si, že jim pravidla draftu umožňují poskládat silnou obranu.

V ní by mohla figurovat jména jako Alexej Jemelin, James Wisniewski či Jyrki Jokipakka. "Obrana bude silná hned od začátku. Pokud by se totiž týmy rozhodly chránit si čtyři obránce (výše zmíněná možnost číslo 2), mohli by si chránit jen čtyři útočníky. To znamená, že bude v rozšiřujícím draftu v každém případě pro Las Vegas mnohem více možností," píší autoři a zdůvodňují také, proč by měl být jedničkou týmu nyní pětatřicetiletý Ryan Miller z Vancouveru.

"Chtěli jsme mít amerického brankáře, takže jsme vybírali z dvojice Miller - Jimmy Howard (nyní Detroit). Samozřejmě padlo v úvahu i jméno Bena Bishopa z Tampy Bay, jenže toho jsme nakonec vyloučili. Tampa je nyní v podobné pozici jako Pittsburgh. Má silnou dvojici Bishop - Vasilevskij a nemůže si dovolit, aby jeden z nich odešel zadarmo," míní server a počítá s tím, že Lighnting jednoho z nich vymění do jiného klubu a druhého bude v draftu chránit.

Na závěr nicméně autoři zdůrazňují, že jde sice o docela reálný tip, jenže vše mohou výrazně měnit další hráčské výměny a obchody, které NHL v průběhu léta a příští sezony čekají. Už 1. července se navíc jako tradičně otevře trh s volnými hráči.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud