Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Děsivá rána! Růžičkovu oblíbenci zemřela manželka (†22) při porodu dvojčat

Autor: bko

Tohle je hrozná zpráva! Slovenský hokejový reprezentant, hráč Chomutova a bývalý slávista Juraj Valach (27) přišel o manželku Simonu. Ta zemřela při akutním porodu dvojčat.

Děsivá rána potkala oblíbence hokejového kouče Vladimíra Růžičky Juraje Valacha . Ten po minulé sezoně skončil v Chomutově, aby mohl být blíž své manželce Simoně, jež čekala dvojnásobný přírůstek do rodiny.

Juraj Valach si vzal Simonu teprve vloni v létě
Juraj Valach si vzal Simonu teprve vloni v létě

Jenže o víkendu Simona, kterou si Valach teprve vloni v létě vzal za ženu, kvůli velkému horku ve vysokém stadiu těhotenství zkolabovala.

Po převozu do nemocnice se podle Nového Času rozhodli lékaři provést akutní císařský řez, při operaci ale mladá žena bohužel zemřela. Děti bojují o život v inkubátoru.

Valach hrával za brněnskou Kometu, pak za Slavii, kde se dokonce stal nejlépe střílejícím obráncem extraligy. Po pádu do druhé ligy zamířil do Slovanu Bratislava hrajícího KHL.

Tam se mu nicméně nedařilo a na konci roku se přestěhoval zpět za oblíbeným koučem Růžičkou do Chomutova, odkud chtěl kvůli manželce odejít, ale nové angažmá si nakonec nenašel a zatím u Pirátů zůstává, i když teď bude muset řešit jiné starosti.

"Že nebude pokračovat Jura Valach, mě mrzí. Měl jsem o něj velký zájem, protože si své odehrál. Jenže manželka čeká dvojčata. Budou mít tím pádem docela zápřah, takže chtějí být blíž Slovensku, aby jim mohli pomáhat rodiče. Myslím, že kdyby nečekal přírůstek do rodiny, zůstal by," okomentoval to tehdy Růžička. To ještě nevěděl, jaká tragédie Juru zasáhne.