21. listopadu 2015 • 04:57

Drogba: Proč Čech chytil penaltu ve finále LM? Robbena jsem vydeptal!

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Působili spolu tři roky. Když se pak Didier Drogba potkal s Arjenem Robbenem na hřišti jako soupeř, věděl, jak ho lehce rozhodit. Ve finále Ligy mistrů v roce 2012 toho využil, když zavinil pokutový kop a kopat ho šel právě Robben. „Dostali jsme se mu do hlavy,“ napsal bývalý útočník Chelsea ve své autobiografii a nizozemské křídlo Bayernu si pak opravdu vylámalo zuby na Petru Čechovi.



V roce 2012 se ve finále Ligy mistrů potkala mužstva londýnské Chelsea a Bayernu Mnichov. V Allianz areně stála na jedné straně parta kolem Didiera Drogby, Franka Lamparda či českého brankáře Petra Čecha. Na druhé domácí Bayern a v jeho dresu například Arjen Robben, bývalý spoluhráč a kamarád Čecha a spol.

Zápas byl celou dobu vyrovnaný. První branka padla až v 82. minutě, kdy se prosadil německý útočník Thomas Müller. O šest minut později vyrovnal prudkou hlavičkou Didier Drogba.

Utkání směřovalo do prodloužení. V něm už v 94. minutě zavinil penaltu právě útočník z Pobřeží slonoviny, když v pokutovém území zfauloval Francka Ribéryho. Míč si připravil bývalý hráč Chelsea Arjen Robben a v ten moment začala psychologická hra hráčů „blues“.

VIDEO: Podívejte se, jak Robben neproměnil penaltu

„Arjene, vždyť jsi hrál za Chelsea, to nemůžeš! Nedělej to! Vždyť stejně víme, kam to kopneš,“ popisuje Drogba ve své autobiografii, jak se snažil společně s Frankem Lampardem rozhodit nizozemského fotbalistu.

A povedlo se. Petr Čech vystihl směr Robbenovy střely a míč kryje. Nešťastný záložník Bayernu pak smutně odcházel z pokutového území. „Dostali jsme se mu (s Frankem Lampardem pozn. red.) do hlavy, protože ta střela by slabá – slabší než kdy jindy a Petr ji chytil,“ vypráví rodák z Pobřeží slonoviny.

On sám později rozhodl penaltový rozstřel a Chelsea získala poprvé v historii triumf v Lize mistrů. Robben a spol. netruchlili dlouho. Bayern se totiž v příštím ročníku znovu dostal do finále a ve Wembley porazil Borussii Dortmund.

Ze souboje s Arjenem Robbenem český brankář neinkasoval. Nakonec však nizozemský záložník Čecha stejně překonal.
Ze souboje s Arjenem Robbenem český brankář neinkasoval. Nakonec však nizozemský záložník Čecha stejně překonal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud