13. listopadu 2015 • 13:30

Trápení Chelsea? Mourinho mívá po letech problémy, říká Drogba

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdekdo tomu nerozumí. Experti si lámou hlavy, proč se fotbalistům Chelsea po mistrovské sezoně přestalo dařit a v lize jim náleží až 16. příčka. Jak moc velký podíl na tom má trenér José Mourinho? S možným vysvětlením přišel útočník Didier Drogba, který v klubu působil. „Když jsme začínali čtvrtý rok pod Mourinhem, objevovaly se problémy,“ píše ve své autobiografii bývalý kanonýr „blues“. Druhé období Josého Mourinha na lavičce Chelsea však trvá sotva 2,5 roku a zažívá nejhorší krizi, která ho v kariéře potkala.



Zažil s portugalským koučem velké úspěchy. Během prvního působení na Stamford Bridge (2004 – 2012) společně vyhráli dvakrát ligový titul. Didier Drogba patřil v prvním období vlády Josého Mourinha v Chelsea mezi klíčové hráče. S Johnem Terry, Frankem Lampardem či Petrem Čechem je dodnes považován za ikonu londýnského klubu.

Při druhém angažmá na lavičce Chelsea (2013 – současnost) si Mourinho Drogbu přivedl znovu a společně dovedli tým k vítězství v Anglickém ligovém poháru a získali mistrovský titul. 

Přesto se rodák z Pobřeží slonoviny nebojí říct nahlas svůj názor o tom, proč se Chelsea po skvělé sezoně zakončené titulem přestalo dařit. „Myslím si, že úspěšné období trvá kolem tří let. V té čtvrté jsme pod Mourinhem začali mít problémy s plněním jeho pokynů,“ popisuje Drogba ve své autobiografii první velkou krizi v roce 2007, která později stála portugalského trenéra místo.

2481976:gallery:true:true

„Chtěli jsme, snažili jsme se, avšak nějakým způsobem jsme ztratili to, co nás dělalo speciálním týmem,“ dodává současný hráč Montrealu. A podle něho se minulost může znovu opakovat a současný kádr „blues“ zřejmě trpí stejným problémem. I když hraje pod Mourinhem teprve 2,5 roku.

Aby však pouze nekritizoval svého bývalého trenéra, popisuje Drogba také vlastnosti, které Mourinha dostaly na vrchol. „Jedna z jeho předností je, že týmu dodá vítěznou mentalitu. Jednou to pochopíte a už nikdy nezapomenete,“ říká útočník z Pobřeží slonoviny. „Když přijde nový trenér, řekne, že se pokusí vyhrávat, ale bude to těžké. José řekne, že tu je od toho, aby vyhrával."

To se každopádně Chelsea v posledních týdnech vůbec nedaří. Klub se po(s)tupně propadá tabulkou Premier League. Z 19 zápasů prohrála deset zápasů, z toho sedm ligových a patří ji až 16. příčka. Pro Mourinha se jedná o nejhorší vstup do sezony v jeho dosavadní kariéře. V Anglii už spekulují, kým bude na lavičce "blues" nahrazen. The Special One, jak si rád nechává říkat, má však zatím od vedení plnou důvěru.

2484065:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud