13. listopadu 2008 • 16:17

Obránce Berard míří do Čechova

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký obránce Bryan Berard míří do Kontinentální hokejové ligy do týmu Viťaz Čechov. Jednička draftu NHL z roku 1995 byla po uplynulé sezoně po skončení kontraktu s New Yorkem Islanders bez angažmá.



Berard se letos zúčastnil tréninkového kempu Philadelphie, ale smlouvu nezískal.

Produktivní zadák má v pátek přiletět do Moskvy a podepsat s Čechovem smlouvu.

"S Berardem podepíšeme roční kontrakt a od příštího týdne bude hrát," řekl serveru gazeta.ru generální manažer Čechova Alexej Žamnov.

V dresu Islanders si v uplynulé sezoně Berard připsal v 54 zápasech 22 bodů za pět branek a 17 asistencí. Celkem má v NHL na kontě za Islanders, Toronto, New York Rangers, Boston, Chicago a Columbus 619 utkání a 323 kanadských bodů.

Tentokrát se poprvé vydá za angažmá mimo severoamerický kontinent.
Jedenatřicetiletý Berard má za sebou pozoruhodnou minulost v NHL. Po draftu odmítl podepsat s Ottawou smlouvu a Senators jej vyměnili společně s českým útočníkem Martinem Strakou do Islanders za Wada Reddena a Damiana Rhodese.

Při své první sezoně v NHL zářil a získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. V březnu 2000, kdy už působil v Torontu, utrpěl právě v duelu s Ottawou po nešťastném zásahu holí od Mariána Hossy vážné zranění pravého oka.

Po sedmi operacích se dokázal vrátil na led, přestože na postižené oko téměř nevidí. V roce 2004 získal za oddanost hokeji Bill Masterton Memorial Trophy.

V listopadu 2005 byl Berard jako první hráč NHL pozitivně testován na anabolický steroid norandrosteron. Dostal za to dvouletý zákaz na mezinárodní scéně, v NHL jej však žádný trest nestihl.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud