12. února 2016 • 20:00

Podříznu tě! Dostal jsem do hlavy, byl jsem mimo, hájil svůj úlet

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pochází z Libanonu, je muslim, horká hlava. Před gestem s podříznutím krku byl tvrdě sražen. Tady polehčující okolnosti končí. Útočník Toronta Nazem Kadri vyfasoval za nevhodné gesto z utkání proti Calgary maximální možný finanční trest. Zápasovému distancu unikl.



Kadri zaplatí pokutu 5000 dolarů. Proč? Obránci Calgary Marku Giordanovi v úterní kanadské řeži rukou naznačil, že mu podřízne krk. Pětadvacetiletý hokejista obdržel nejvyšší možný finanční postih, který stanovy NHL dovolují, a měl také kvůli svému prohřešku pohovor s vedením Maple Leafs.

Čtvrtý nejproduktivnější hráč Toronta v této sezoně (11+17 v 52 zápasech) reagoval posunkem na Giordanův tvrdý zákrok, kterým ho soupeř poslal na konci první třetiny při průniku obranou Calgary k ledu.

VIDEO: Podívejte se na nepříčetného Kadriho po drsném hitu


"Byly v tom emoce. Byl jsem z toho naražení pořádně rozhozený. Nevím, jestli to bylo čisté. Říkali mi, že jo, ale v tu chvíli jsem to tak rozhodně necítil. Dostal jsem do hlavy, byl jsem otřesený. A pořádně mě to dopálilo," hájil se Kadri hned po zápase.

Za gesto mu hrozil i distanc. V roce 2010 se podobně provinil v přípravě obránce Chicaga Nick Boynton a dostal zákaz startu v jednom utkání.

Pro Kadriho, který se do Kanady přistěhoval ve čtyřech letech k města Kfar Danis v Libanonu, a byl prvním muslimem draftovaným Torontem, nešlo o první delikt. Vloni v březnu byl potrestán zákazem startu ve čtyřech zápasech za nedovolený zákrok na hlavu na forvarda Matta Frasera z Edmontonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud