12. února 2016 • 09:18

Jsi idiot a špinavý hráč! Gudas rozběsnil Buffalo, rval se a vypnul mládí

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Philadelphia šmikla v nočním zápase NHL Sabres 5:1 a šlo o druhou a poslední konfrontaci těchto soupeřů v sezoně. Dobře pro Radka Gudase, který je momentálně nejnenáviděnějším mužem v Buffalu. Český řízek se v utkání dvakrát serval a soupeře vytočil do nepříčetna likvidačním zákrokem na nováčka Daniela Catenaccia.



Vítej v NHL, mladej! Jasný vzkaz dostal 22letý Kanaďan při svém třetím startu v NHL od českého hromotluka. Na bombu, která jej na dlouhé minuty přilepila k ledové ploše Wells Fargo Center, dlouho, možná nikdy, nezapomene.

V 57. minutě za rozhodnutého stavu 5:1 pro domácí Flyers Catenacci bojoval o puk ve středním pásmu s Chrisem Vandeveldem a náraz nečekal. Prásk, rodák z Richmondu mající skloněnou hlavu letěl k zemi.

VIDEO: Podívejte se na likvidační Gudasův zákrok 


Hráči Buffala se okamžitě vrhli na Gudase, možnost vytrestat desperáta dostal Jake McCabe. Padlo pár ran a bitka dopadla nerozhodně. Catenacci byl z úderu solidně otřesený, po chvíli se ale zvedl a led opustil bez pomoci druhých. Horké hlavy ale nevychladly.

Po zápase, ve kterém se Gudas rval celkem dvakrát a vyfasoval tři pětiminutové tresty (dvě za pěstní potyčky a třetí za faul na Catenaccia) dali průchod emocím trenér Sabres Dan Bylsma i Markus Foligno, Gudasův sok z první bitky ze závěru druhé třetiny.

"Není naprosto žádných pochyb o tom, že to byl zákeřný úder na hlavu. Pevně věřím, že vedení NHL Gudase potrestá," láteřil Bylsma v ohlasu na webu Sportsnet.ca.

Ještě dále zašel v rozhovoru pro Buffalo News Foligno. "Ten chlap je idiot. Špinavý hráč, jde naprosto úmyslně po hlavě nováčka. Je to idiot, více k tomu nemám co říci," běsnil 24letý útočník Sabres a ještě pokračoval. "Rozdává hity, některé jsou hnusné. Přál jsem si být na ledě, abych mu mohl naložit." 

Jisté je, že liga zákrok Gudase na Catenaccia, který se hned po zápase podrobil vyšetření na otřes mozky a výsledky nejsou zatím známé, přezkoumá. Ale ačkoliv už v prosinci Gudase potrestala stopkou na tři zápasy za sestřelení Miky Zibanejada z Ottawy, tentokrát to českému tvrďákovi prošlo, žádné disciplinární řízení se nekoná..

VIDEO: Podívejte se na bitku Gudase s Folignem

Radko Gudas ve středním pásmu likvidačně srazil nováčka Daniela Catenaccia
Radko Gudas ve středním pásmu likvidačně srazil nováčka Daniela Catenaccia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud