5. listopadu 2017 • 10:55

Gun Runner vyhrál nejbohatší americký dostih

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlavní dostih tradičního Breeders' Cupu vyhrál Gun Runner. V nejlépe dotovaném americkém dostihu BC Classic o šest milionů dolarů vyhrál na kalifornské dráze Del Mar u San Diega o dvě a čtvrt délky a jasně předčil obhájce prvenství Arrogatea, považovaného za nejlepšího koně světa. Ten doběhl až na pátém místě.


Arrogateův trenér Bob Baffert se pokoušel o čtvrté vítězství v BC Classic za sebou, což se ještě nikomu nepovedlo. A nevyšlo to ani Baffertovi, přestože měl v jedenáctihlavém poli čtyři svěřence.

Tempa dostihu se hned od startu chopil čtyřletý Gun Runner a žokej Florent Geroux už před sebe na dvoukilometrové trati nikoho nepustil. "Nakonec to byl jen závod dvou koní, proháněl nás jen Collected," řekl Geroux.

Nejvýdělečnější kůň dostihové historie Arrogate přitom ještě v březnu na lukrativním Světovém poháru v Dubaji Gun Runnera suverénně porazil, jeho protivník se ale v létě dostal do výtečné formy.

V rámci dvoudenního programu Breeders' ́Cupu se prosadili i evropští účastníci, kteří vyhráli tři dostihy. Největší evropský úspěch přišel v B́C Turf, dotovaném čtyřmi miliony dolarů, v němž zvítězil čtyřletý francouzský zástupce Talismanic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud