22.8.2017 • 10:41

Kempný o životě v Chicagu. Vaření OK, domluva horší. Z čeho má strach?

Vstoupit do diskuse
0

Přes 50 zápasů, osm bodů za dvě branky a šest přesných pasů. Čísla Michala Kempného z prvního ročníku za velkou louží nebyla vůbec špatná, řízný bek od sebe v příštím ročníku čeká víc. Přes léto tvrdě makal, doma se mohl pomazlit s novou roční smlouvou s Chicagem. Pro Superlife Kempný mluvil nejen o hokejové robotě, ale také o charitativním projektu "Jsem kým jsem", kterého se v srpnu účastnil.



Osobní Kempného statistiky jsme rozklíčovali, sezonu ale u hokejisty určuje především týmový úspěch. Ten letos nepřišel, Blackhawks vylétli z prvního kolo Stanley Cupu senzačně 0:4 s Nashvillem (za čtyři duely dokázali do branky Predators vstřelit jen tři góly), a tak si 26letý rodák z Hodonína vyrazil spravit chuť na mistrovství světa. Češi ale nestačili na Rusy ve čtvrtfinále a prohráli 0:3, sen o medaili skončil.

„První rok byl v Chicagu docela těžký, po všech stránkách, ale člověk si zvykne na všechno. Světový šampionát jsem si užil, ale plánovali jsme určitě uhrát lepší výsledek," byl si vědom Kempný, který v první sezoně NHL odehrál 51 utkání (včetně play off) a na ledě strávil v průměru necelých patnáct minut. Teď doufá, že nadále bude jeho pozice v organizaci slavného klubu lepší. „Věřím, že to bude jiné. Hodně jsme o tom diskutovali s manažerem v Chicagu a s mým agentem. Chtěl bych dostávat víc prostoru a věřím, že svými výkony si o něj řeknu. Teď se akorát dobře připravit a prodat to.“

Klub ho o něj stojí, v květnu dostal za své výkony v obraně Blackhawks revanš v podobě nové roční smlouvy. "Michalův styl hry je přínosem pro naši obranu," řekl viceprezident a generální manažer Chicaga Stan Bowman. "Je to typ hráče, co se bude dál zlepšovat poté, co si přivykl na NHL. Těšíme se na jeho další rozvoj a na to, co pro Blackhawks odvede," dodal funkcionář.

VIDEO: Podívejte se na gól Michala Kempného z Winter Classic

Jak vypadlo léto bývalého beka Komety, Slavie nebo Omsku? Letní dril absolvoval Kempný v Praze s kondičním trenérem Alešem Pařezem. Na konci srpna měl za sebou šestitýdenní přípravu, kdy trénoval hlavně sílu v posilovně. Na led v Brně se přesunul začátkem srpna po krátké dovolené, kde si chtěl ještě na chvíli odpočinout. Na konci srpna se český obránce chystá do Švédska, kde proběhne pětidenní kemp pro evropské hráče Chicaga a začátkem září se přesune do Spojených států, aby se aklimatizoval.

"Chicago je krásné město, obrovské. Je tam hodně lidí z Česka, Slovenka, Ruska a Polska. Našel jsem si kamarády mimo hokej, kteří tam žijí třeba 20 let. Bylo super, že jsem mohl trávit čas i s nimi,“ vyprávěl spokojený Kempný.

Proč se Kempný bojí fotoaparátů?

Základem Kempného dne je dobré jídlo, jedno zda pobývá v Česku, nebo v USA. Umí se v kuchyni otáčet? „Myslím, že jsem dobrý kuchař, umím se o sebe postarat,“ říká a doplňuje, že do větších akcí se moc nepouští. Spíš dává přednost těstovinám a podobným jídlům.

V počátku chicagského angažmá měl problém s angličtinou, nicméně snaží se ji pilovat. „Myslím, že po roce je to trošku lepší, ale žádná sláva to ještě není. Chodím na kurzy, snažím se do sebe dostávat slovíčka. Někdy na to je nálada a jindy ne, ale nekašlu na to,“ prozradil Kempný a podělil se o své dojmy z charitativního projektu "Jsem kým jsem". Šel do něj, i když nemá fotoaparáty v oblibě a bojí se jich.

Na tričko, které půjde do dražby, si napsal heslo „Nějaký navenek, jiný uvnitř“ a prozradil, jak vidí sám sebe. „Vystihuje to, jak se vidím já. Mám kolem sebe skořápku a každý si ke mně musí najít nějakou cestu. A když se líp poznáme, tak si myslím, že jsem dobrý kluk,“ vysvětluje. Do projektu s focením se nikdy předtím nezapojil. Nicméně nedávno svou účastí podpořil například charitativní fotbalový turnaj svého reprezentačního kolegy Jakuba Voráčka.

Na tričko, které půjde do charitativní dražby, si Michal Kempný napsal heslo „Nějaký navenek, jiný uvnitř“ a prozradil, jak vidí sám sebe. Na tričko, které půjde do charitativní dražby, si Michal Kempný napsal heslo „Nějaký navenek, jiný uvnitř“ a prozradil, jak vidí sám sebe.Foto Sport

„Čekal jsem to horší, ale myslím, že to snad dopadlo dobře. Koukal jsem do země, takže to bylo přirozené,“ řekl s úsměvem Kempný na konci focení. Hlavním důvodem, proč se Kempný do projektu vůbec zapojil, byl charitativní záměr. „Že se nerad fotím, to je absolutní pravda. Nikdy jsem nebyl typ, který by dělal selfíčka a podobně.“

„Focení s Michalem bylo překvapením, jelikož jsem ho poznala jako člověka, který si drží odstup, ale když jsem nahlédla pod povrch, tak je to milý chlap. Spolupráce s ním byla svěží, jednoduchá a podle pravidel,“ hodnotila fotografka a organizátorka projektu Barbora Jelínková.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}