Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Co se stalo se zesnulým manažerem Kusým (†49)? Kamarád ho našel doma!

Autor: ps

Česko dnes ráno šokovala zpráva, že zemřel bývalý manažer hokejových Pardubic či fotbalové Slavie Zbyněk Kusý (†49). Ale co se mu stalo? Blesk zjistil, že ho našel bez známek života jeho kamarád, který se šel přesvědčit, jestli je v pořádku.

Ve čtvrtek během dne měl Kusý s partičkou kamarádů odletět na golf do Dubaje, ale na letiště k překvapení všech nedorazil. Přestože to přátelům bylo divné, na dovolenou odletěli.

Kusého přítelkyně předala podle informací Blesku klíče kamarádovi, jenž se nabídl, že se zajde do Kusého bytu podívat. Když přišel, čekal ho strašlivý pohled. Zbyňka našel nehybného, po smrti.

Hrůzný scénář nepřímo potvrdila také policie. „Ve čtvrtek před 23. hodinou jsme na základě ohlášení vyjížděli do Šermířské ulice v Praze 6, kde byl nalezen muž bez známek života. Koroner předběžně vyloučil cizí zavinění úmrtí a byla nařízena pitva. Vzhledem k okolnostem nebylo nutné se do bytu dostávat násilím,“ řekl Blesku mluvčí Tomáš Hulan.

Příčiny smrti muže, který působil 7 let také jako manažer hokejové reprezentace, zatím nejsou známy. Nejpravděpodobnějším scénářem je selhání srdce, s nímž měl Kusý v minulosti problémy.

V sedmatřiceti ho postihla náhlá slabost a zkolaboval. „Musím si dávat pozor, mám na mysli hrozby cévních chorob a infarktu. Na ten zemřel můj otec, není to vážně sranda,“ vyprávěl v roce 2007 pro deník Sport. Tehdy to ustál, ve čtvrtek už bohužel ne.

V Pardubicích slavil Zbyněk Kusý titul na konci sezony 2004/05
V Pardubicích slavil Zbyněk Kusý titul na konci sezony 2004/05