Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zesnulý manažer Kusý (†49): Kšeft za miliony den před smrtí!

Autor: top, ps

Je to jen náhoda? Nebo mohly v náhlém skonu slavného hokejového šíbra Zbyňka Kusého (†49) sehrát roli peníze? Pouhý den před smrtí uzavřel kšeft za miliony!

Někdejší manažer nároďáku a Pardubic zemřel minulý týden ve čtvrtek. Údajně na selhání srdce. Jak Blesk zjistil, jen o den dříve, ve středu, Kusý zrealizoval velký obchod – prodej stavební parcely v obci Srch nedaleko Pardubic za zhruba dva miliony korun!

Měl dluhy?

Pozemek o rozloze 1240 metrů čtverečních v oblasti, kde stojí samé luxusní vily, vlastnil dvanáct let. Je jen souhra okolností, že se ho rozhodl zbavit zrovna nyní? Nebo se snad po odchodu z vrcholné pozice v pardubickém hokeji a dva roky po nezdařeném angažmá ve fotbalové Slavii, s níž vedl spor o třináct milionů, ocitl ve finanční tísni? „Říká se, že měl dluhy, a to u lidí, kteří nejsou zrovna moc hodní,“ tvrdí zdroj Blesku. To člověku, který bere prášky na vysoký cholesterol, na klidu moc nepřidá...

Kupní smlouva

„Ve středu jsme sepsali kupní smlouvu, ještě jsme si večer volali a druhý den jsem se dozvěděl, že zemřel,“ řekl Blesku známý pardubický lékař, který od Kusého pozemek kupoval. „Odprodej jsem s ním řešil už od srpna. Dobře jsme se znali, já chtěl v Srchu stavební parcelu a náhodou jsem se dozvěděl, že ji prodává. Teď s tím budu mít spoustu starostí. V první řadě je to však hrozná tragédie, zemřel relativně mladý člověk,“ dodal doktor, jehož jméno redakce zná, ale s ohledem na jeho soukromí jej nezveřejňuje.

Lékař už podle všeho Kusému za pozemek zaplatil zhruba stotisícovou zálohu, nicméně v katastru nemovitostí je nyní na celou transakci uvalena plomba. Dokončení prodeje tak bude součástí dědického řízení...

Poslední rozloučení se Zbyňkem Kusým se uskuteční ve čtvrtek ve 13:00 v Pardubicích.

Poslední rozloučení se Zbyňkem Kusým se koná ve čtvrtek v Pardubicích.Foto archiv Blesk

Zdeněk Kusý ve své pardubické kanceláři
Zdeněk Kusý ve své pardubické kanceláři