Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Začíná Dakar, pilot Kolomý veze voňavý doping: Bude se »uplácet« klobásami!

Autor: ps

Kolotoč nejtěžšího motoristického závodu světa se roztáčí! Na Dakaru 2016 v Argentině a Bolívii se bude potit krev, jen silní přežijí. Pro nouzové případy má sebou pilot kamionu českého týmu Tatra Buggyra Racing Martin Kolomý (42) 372 klobás. Poslouží i na »uplácení«!

Dnes slavnostní start na pódiu v Buenos Aires, zítra už to začne naostro. A za kamionem Kolomého se s velkou pravděpodobností potáhne voňavý kouř z moravských klobás. Jimi bude mít nabušenou Tatrovku, aby je v nouzovém případě mohl použít jako záplatu.

„Rozhodně nemůžou chybět. Už teď si je hlídám a jsou pod zámkem,“ vzkazuje Kolomý z vyhřáté Argentiny a rychle dodává: „Dají se snadno směnit, mnohdy už posloužily jako dobré platidlo. Když jsem měl jednou technické problémy, tak jsem je dokonce vyměnil za náhradní díl, který bychom těžko dostávali i za peníze,“ vzpomíná distributor luxusních domácích pochoutek. „Všichni mi je chválí, prý jsou lepší než argentinský steak,“ směje se.

Rozhodně není jediný, kdo s tak originálním nápadem přišel. Podobně smlouval třeba legendární Karel Loprais, jenž pro změnu nabízel jinou moravskou chloubu – slivovici. Tu se při různých diplomatických jednání nebál použít.

Kolomý je odhodlaný na letošním pouštním maratonu nechat úplně všechno a to i v případě, že bude v nesnázích. „I kdyby nastal nějaký problém, šlápnu na plyn a pojedu, dokud to půjde. Neznám slovo nejde,“ burcuje  Kolomý.

Martin Kolomý se pochlubil, že na Dakar 2016 veze 372 klobás.
Martin Kolomý se pochlubil, že na Dakar 2016 veze 372 klobás.