29. prosince 2015 • 16:11

Zemřel brankář Pavel Srníček (†47). Devět dnů po zástavě srdce

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal zasáhla smutná zpráva. Bývalý reprezentační brankář Pavel Srníček zemřel ve věku 47 let devět dní po srdečním kolapsu, který ho postihl při kondičním běhu v Bohumíně. Srníček dlouho působil v Angliii a nyní pracoval jako trenér gólmanů v pražské Spartě. Informaci potvrdil na svém Facebooku Srníčkův agent Steve Wraith.




"Navzdory nejlepší lékařské péči ukázalo v pondělí vyšetření jeho mozku, že došlo k nenávratnému poškození, a bylo rozhodnuto, že dojde k odpojení přístrojů, které ho udržovaly při životě," popsal Wraith. "Pavel odešel v úterý odpoledne s rodinou po svém boku," přiblížil poslední Srníčkovy momenty.

Sedmačtyřicetiletý Srníček byl odchovancem Baníku Ostrava, v zahraničí oblékal dresy Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Brescie, Portsmouthu, West Hamu a Beiry-Mar, než v roce 2007 zakončil kariéru. V letech 1994 až 2001 odchytal také 49 zápasů za národní tým, se kterým byl i při zisku stříbrných medailí na mistrovství Evropy 1996, jako česká jednička chytal také na EURO 2000.

Právě v Newcastlu, kde absolvoval první zahraniční angažmá, si Srníček držel vysokou popularitu. Ještě na začátku tohoto měsíce tam absolvoval propagační turné ke své nové knize.

Zpráva o Srníčkově úmrtí vyvolala obrovskou vlnu reakcí mezi osobnostmi českého a anglického fotbalu. Na sociálních sítích vyjádřili zármutek legendární kanonýr Newcastlu Alan Shearer, bývalý brankář Manchesteru United Peter Schmeichel či jeho někdejší reprezentační spoluhráči Patrik Berger a Tomáš Ujfaluši . VÍCE O REAKCÍCH FOTBALOVÝCH OSOBNOSTÍ ČTĚTE ZDE>>>

Kouč Barcelony Josep Guardiola se před utkání Ligy mistrů proti Plzni s Pavlem Srníčkem, svým bývalým spoluhráčem
Kouč Barcelony Josep Guardiola se před utkání Ligy mistrů proti Plzni s Pavlem Srníčkem, svým bývalým spoluhráčem

VIDEO | Podívejte se, jak Pavel Srníček trénoval brankáře Sparty

Trénink gólmanů: Gólmanská legenda Pavel Srníček připravuje sparťanské gólmany
Video se připravuje ...

Ještě při víkendovém zápasu Newcastlu s Evertonem se fanoušci snažili na dálku podpořit Srníčka v těžkém boji skandováním "Pavel is Geordie (přezdívka fotbalistů Newcastlu)."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud