Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypadá spokojeně, ale na kurtu se trápí: Zastaví Kvitová děsivý pád?

Autor: ps

Na kurtech je to jedno velké trápení, ale na nejlepší české tenistce Petře Kvitové (26) to není znát. Chystá se na turnaj v Indian Wells, kde jí připravili překvapení v podobě narozeninového dortu. Sama pak prozradila, že zná recept na elixír mládí. Ale zná recept i na děsivý pád, který současnost přinesla?

Podle výsledků v posledních měsících by si člověk řekl, že už by měla Kvitová možná pomýšlet na rodinu a k tenisu se nějakou dobu nevracet. Ale Petra je česká »Lvice«, která se nevzdává! Hodlá na sobě pracovat a vrátit se tam, kam patří.

I lidé kolem tenisu pro ni dělají první poslední, aby se cítila v pohodě. Třeba na turnaji v Indian Wells jí nachystali k 26. výročí dort. „Nejlepší věc na mých narozeninách je, že je vždycky strávím v Indian Wells,“ napsala na sociální síť, kde už zakrojovala nůž do sladké pochoutky.

Už se těší, až ochutná. Kvitová oslavila 26. narozeniny.
Už se těší, až ochutná. Kvitová oslavila 26. narozeniny.

I když věk nezastaví, vrásky si z toho nedělá. Prý zná recept na elixír mládí! „Říkám si, že život je plný překážek a cesta na vrchol není jednoduchá. Věřím si, držím hlavu vzhůru a tvrdě na sobě pracuju. Ty dobré časy zase přijdou!“ je si Petra jista.

Zatím to má ovšem složité. Po rozchodu s koučem Davidem Kotyzou stále nenašla náhradu, nevyšlo jí Australian Open, kde vypadla už v 2. kole s Darjou Gavrilovou, krizi prožívá i ve Fed Cupu, kde poprvé v historii »neudělala« proti Rumunsku ani bod. Aby toho nebylo málo, hrozí jí, že vypadne z elitní světové desítky. Dokáže Kvitová tenhle děsivý pád zastavit?