Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jágr o setkání s bezdomovcem: dolárky, společné foto i rada do života

Autor: iSport.cz

Pokud společný snímek bývalého elitního komanda Pittsburghu, na které se objímá Jaromír Jágr, Mario Lemiux a Ron Francis, obletěl hokejový svět, tahle fotka nebude mít ambice o nic menší. Český veterán se na víkendovém Utkání hvězd NHL setkal i s člověkem bez domova a ze společného potlachu si odnesl dobrou náladu, fotku i cennou radu.

"Fotky s Waynem nebo Mariem jste už možná viděli, ale tuhle jsem si schoval jen pro vás. Strašně mě pobavil papír s nápisem EXMANŽELKA MĚLA LEPŠÍHO PRÁVNÍKA, který tento pán, bezdomovec, držel. Dal jsem mu nějaký dolárek, chvíli jsme si povídali a pak jsem ho požádal o fotku. S úsměvem řekl - to je jasný a dodal: Jestli se někdy budeš rozvádět, neudělej stejnou chybu jako já," napsal na svůj oficiální facebookový profil Hokejová rodina Jágr a pokračoval.

"A ponaučení zní - vyhněme se rozvodům," přidal na závěr příspěvku apel 44letý křídelník Panthers.

Jaromír Jágr popsal na svém facebooku svůj zážitek ze setkání s bezdomovcem v Los Angeles Jaromír Jágr popsal na svém facebooku svůj zážitek ze setkání s bezdomovcem v Los AngelesFoto Facebook.com

Nejsem hovado!

V komentářích se do slavné osmašedesátky obul jeden z fanoušků, kterému se nelíbilo, že když Jágra v Sunrise navštívila skupina českých příznivců, on se jim nepodepsal a ani je nepozdravil.

"Až budeš 25 let po každém tréninku a zápase podepisovat stejným lidem o kterých víš, že to prodávají, tak tě to také omrzí . A máš pravdu, že potom nedostanou podpis někteří, kteří jsou tam poprvé. A nevěřím, že kdyby na mě zavolali česky a já je slyšel, že bych jim to nepodepsal. Takový hovado nejsem," odpověděl Jágr.

Útočník Floridy byl na víkendové slávě v Los Angeles v roli hosta, v noci z pátku na sobotu jej NHL spolu s Dominikem Haškem zařadila mezi 100 nejlepších hráčů historie soutěže, Utkání hvězd jako takové nehrál. Poprvé po 23 letech se tak v All Star Game nepřestavil žádný český hokejista, což se stalo naposledy v roce 1994, kdy se hrálo v newyorské Madison Square Garden.

Jágr se domů na Floridu vrátil v úterý v ranních hodinách. Unavený, ale spokojený. Celou akci hodnotil velmi pozitivně. "Šest hodin tam i zpět bylo sice náročných, ale stálo to za to. Hodně se jedlo, povídalo, vzpomínalo a hlavně fotilo," doplnil na svém facebooku autor 29 kanadských bodů v letošní sezoně (9+20).

Dres Jágra bude v Pittsburghu u stropu haly

V Los Angeles byl Jágr samozřejmě častým terčem zájmu žurnalistů, s dvorním dopisovatelem Floridy Jamesonem Olivem řešil, jak ho legendy, které v Microsoft Theater potkal, inspirují.

"Chlapci, kteří hráli NHL před námi, si zaslouží maximální respekt a musíme je ocenit, udělali naši hru lepší. Byli pro nás ostatní úžasným příkladem a vzorem, oni nás naučili hrát hokej. Pro nás mladší borce, teda ne, že já osobně bych byl nějak mladý, je pocta stát s nimi na jednom pódiu. Pokud neznáš historii, nikdy z tebe nebude dobrý hokejista," nechal se slyšet kladenský odchovanec a s 1897 kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč historie NHL.

Na galavečeru zapózoval i s Ronem Francisem a Mario Lemiux. Když přišel mánička Jágr do Pittsburghu v roce 1990 oba dva už byli hvězdami. Spolu pak získali dva Stanley Cupy. Dohromady tato trojička posbírala 5418 bodů a díky českému hokejistovi cifra stále roste.

Kvůli dřívějším neshodám přátelství mezi Lemieux a Jágrem vychladlo, ale v Los Angeles už zase vypadali jako přátelé. Lemieux dokonce řekl, že Jágrův dres jednou bude viset pod stropem haly Penguins. A pak přišel čas na fotku. „První útok Pittsburghu v roce 1997, téměř nezastavitelní," napsal si Jágr na Twitter a připomněl ročník 1996/97, kdy spolu tihle tři tvořili jednu formaci a nasbírali dohromady 307 bodů.

VIDEO: Podívejte se, jak Jágr vyprávěl o legendách


Jaromír si v Kalifornii užíval pohodu se svou láskou Veronikou
Jaromír si v Kalifornii užíval pohodu se svou láskou Veronikou