31. ledna 2017 • 20:20

Hradec Králové - Sparta 1:2. Souboj o třetí místo rozhodl Ihnačák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v dohrávce 33. kola extraligy v přímém souboji o třetí místo na ledě Hradce Králové a unikli Mountfieldu na rozdíl čtyř bodů. Vítěznou branku vstřelil exhradecký Brian Ihnacak, který už na konci září pomohl k výhře Sparty na východě Čech (3:2) dvěma góly. Hradec potřetí za sebou nebodoval.



Ihnacak se snaží brát zápas proti Mountfieldu, za který odehrál jednu sezonu, jako každý jiný. "Hraju každý zápas stejně. Vždycky se snažím, co to jde. A když to tam padne, jsem rád. Na ledě máte tvrdou práci, techniku a náhodu. Dnes se to všechno sešlo," řekl Ihnacak.

Sparta se v úvodu ubránila v úvodu při trestu Ihnacaka, jemuž dali domácí fanoušci opět pocítit nevoli s jeho předsezonním odchodem do Prahy. První nebezpečnou střelu vyslal ale až v šesté minutě domácí Červený. Hned vzápětí se Mountfield ujal vedení, když další pokus Červeného, skrytý mezi stínícími hráči, propadl Novotnému za brankovou čáru.

Pražané vyrovnali v polovině úvodního dějství z první nebezpečné akce. Při Čápově vyloučení zamířil z pravého kruhu přesně do protějšího horního rohu Rybárovy branky Gernát.

Vzápětí zahrozil bekhendovým pokusem Klimek. Domácí pak odolali při trestech Jarůška a Deje a pokusili se dostat zpět do vedení. Jarůškovi ale zakončení po objetí branky nevyšlo a tísněný Picard se neprodral do šance.

Hned po pauze měli možnosti Dragoun s Červeným, pak se domácí znovu bránili v oslabení. Po něm se ale Mountfield ocitl v několika příležitostech. Novotný ale po přečíslení domácích vychytal navrátilce z trestné lavice Newtona, neuspěl ani Dej a proti Bednářovu úniku sparťanský gólman včas vystrčil hokejku.

"Jarda Bednář je výborný na nájezdy. Věděl jsem, že půjde asi na tu svoji kličku a strhne to z bekhendu do forhendu nahoru na lapačku. Říkal jsem si, že mi nezbude nic jiného než mu to vypíchnout nebo mu tam lehnout," řekl brankář Filip Novotný.

Novotný 13. listopadu v domácím utkání s Hradcem při prohře 2:3 po dvou inkasovaných gólech v deváté minutě střídal. "První zápas s nimi se mi moc nepovedl. Ale cítil jsem se celý týden dobře na tréninku, chtěl jsem jen vyhrát," doplnil Novotný, který mezi souboji s Hradcem odchytal za Spartu jediný zápas.

Sparta pak odolala při Barinkově pobytu na trestné lavici. Už v oslabení mohl udeřit Řepík, ale jeho rána mířila na Rybárovu lapačku. Pak v další šanci neměl Řepík přesnou mušku a přestřelil i Mikuš. Novotného ohrozili Picard s Knotkem.

Vstup do třetí třetiny vyšel Spartě. Po 73 vteřinách se trefil z pravého kruhu o protější tyč Ihnacak. O pár vteřin později naopak Rybárovi tyč pomohla po Uhrově ráně. Hradec se snažil dobývat branku Pražanů, ale do šancí se nedostával.

V 50. minutě měl možnost vyrovnat při Mikušově trestu Jarůšek, ale Novotného neprostřelil. Neuspěl ani Dragoun při plném počtu hráčů. Na druhé straně mohl pojistit vedení Sparty Vrána, stav už ale nezměnila ani krátká power play domácích.

"Potřebujeme se vydat a doopravdy teď už urvat body. Už je to vážné. V tabulce se to trhá a my musíme tu šestku urvat," řekl kapitán Hradce Jaroslav Bednář po čtvrté prohře z posledních pěti utkání. "Dnešní zápas bych nehodnotil, protože mužstvo tam opravdu nechalo všechno. Věděli jsme, že hrajeme proti abnormálně kvalitnímu mužstvu, které je teď hlavně v hrozné pohodě. Ale ty zápasy předtím jsme neodehráli tak, jak jsme si představovali," dodal Bednář.

Hradec Králové - Sparta: Hosté vedou! Trefil se Brian Ihnačák, 1:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 1. • 18:00
Mountfield HK
Mountfield HK
1:2
ONLINE
31. ledna
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 05:30. Červený

Hosté: 09:28. Gernát, 41:13. Ihnačák

Sestavy

Domácí: Rybár (Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Čáp, Štajnoch, Newton, Plášil – Červený (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – R. Pavlík, Nedvídek, Köhler.

Hosté: F. Novotný (Pöpperle) – Piskáček, Mikuš, Nedomlel, Gernát, Eminger, Barinka, Švrček, Kalina – Řepík, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Deveaux, Klimek, Forman – Ihnačák, Pech, Kumstát (A) – Kudrna, Uher, O. Procházka.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Frodl, Zavřel

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

5367 diváků


Z V VP PP P Skóre B

Roman Kukumberg z Hradce Králové
Roman Kukumberg z Hradce Králové

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud