Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tenista Djokovič rozhazuje v Americe stovky milionů. Co si za balík peněz pořídil?

Autor: pv

Pořádně provětral bankovní účet. Tenista Novak Djokovič (29) se rozhodl ve Spojených státech amerických investovat do nemovitostí. Za poslední měsíce si koupil byty v hodnotě 400 milionů korun a všechny od proslulého italského architekta.

Jen tenisem si dosud Novak Djokovič vydělal 107 milionů dolarů (2,7 miliardy korun). Většinu příjmů včetně reklam nedaní, protože má trvalý pobyt v Monaku. Přestože srbský sportovec žije v knížectví na Francouzské riviéře, pořídil si ještě další nemovitosti a za pořádný balík peněz.

Koncem roku koupil dva luxusní apartmány ve 23. patře výškového obytného domu v New Yorku. Nachází se ve vyhledávané čtvrti Soho na Manhattanu a jejich cena byla 10,8 milionů dolarů (270 000 000 Kč).

V New Yorku si Djokovič pořídil dva apartmány v této budově.
V New Yorku si Djokovič pořídil dva apartmány v této budově.

Moderní prosklený dům bude dokončen až v průběhu roku 2018. Od stejného architekta Renza Piana si před několika měsíci pořídil i obří apartmán na North Beach v Miami na Floridě, který údajně stál kolem 5,2 miliony dolarů (130 milionů korun).

„Miluji design těchto dvou budov a jejich umístění je fantastické. New Yorku i Miami jsou každý rok na mém cestovním seznamu a nyní zde naleznu maximální pohodlí,“ prohlásil v tiskové zprávě Djokovič.