Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotbalové miliony z Číny se valí na Letnou a…: Dočkal druhým nejbohatším Čechem!

Autor: nem

Bořek boří ve své hlavě čínskou zeď. Dočkalův (28) přestup ze Sparty do mančaftu Che-nan Ťi-na-jie nabral za raketové peníze raketové grády. Už v doprovodu manželky odcestoval do říše středu.

Sparta je s luxusní částkou bratru 220 milionů korun za svého lídra srozuměná. Finální krok byl na Bořkovi, a ten se včera vydal na průzkum do smogu na březích Žluté řeky.

Rodinné úskalí dilemat. Manželka Kamila, tříletý syn Samuel a táta Bořek. Na jedné straně pohodlí a klídek fešáckého pražského kvartýru, který projektoval exslávista Gecov. Na druhé straně nejistota komunistické tramtárie (bude čtvrtým cizince v kádru a hrát mohou jen tři), ale také měsíční gáže odhadovaná na 6,7 milionů korun.

Bořek Dočkal ze Sparty
Bořek Dočkal ze Sparty

Při kontraktu na tři sezony to dělá 243 »mega«! Takový ranec už Dočkal , jenž si ve Spartě odhadem přijde na základ 600 000 a s bonusy na 900 000 kaček, nikdy a nikde nedostane. Fofr je na místě, neboť asijské přestupní bistro zavírá 28. února.

„Dočky si to odletěl do Číny omrknout. Zdravotní prohlídku může udělat tam i tady, ale ve čtvrtek proti Rostovu už hrát nebude,“ pověděl zdroj blízký letenskému štábu.

A je to! Dočkal, který při debaklu v Evropské lize v Rusku (0:4) a v domácím mači tuzemské soutěže s Bohemkou (1:0) působil dojmem zahleděného strážce majáku, putoval do provincie Che-nan stejným eroplánem, jenž měl před týdnem technické trable a musel nouzově přistát.

Tak snad tohle prokletí stroje přinese Bořkovi štěstí. První duel by za svého nového mecenáše mohl odehrát 5. března proti Hebei CFFC, za nějž kope argentinský ďábel Lavezzi s měsíčním platem 56 milionů korun...

Nejlépe placení čeští fotbalisté

1. Petr Čech (Arsenal) 210 milionů
2. Bořek Dočkal (Che-nan Ťi-na-jie) 81 milionů?
3. Vladimír Darida (Hertha Berlín) 47 milionů
4. Matěj Vydra (Derby County) 43 milionů
5. Pavel Kadeřábek (Hoffenheim) 41 milionů
6. Tomáš Sivok (Bursaspor) 34 milionů
7. Theo Gebre Selassie (Brémy) 34 milionů
8. Tomáš Necid (Legia Varšava) 32 milionů
9. Patrik Schick (Sampdoria) 27 milionů
10. Ladislav Krejčí (Bologna) 24 milionů

Pozn.: Jedná se o roční platy