Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šílený zápas v Rusku. Ani jeden tým nechtěl hrát, padaly jen vlastňáky

Autor: ČTK, iSport.cz

Bizarní zápas ruské ligy v bandy hokeji, v němž si týmy nastřílely 20 vlastních gólů, má vážné následky pro jejich trenéry. Igor Gapanovič z domácího Vodniku Archangelsk i jeho protějšek Jevgenij Jerachtin z klubu Bajkal-Energija Irkutsk dostali dnes od disciplinární komise zákaz činnosti na dva a půl roku. Každý z klubů zaplatí pokutu 300.000 rublů (131.000 korun).

Utkání, v němž irkutský celek zvítězil 11:9, se bude opakovat tento pátek. Disciplinární komise oběma klubům pohrozila, že v případě dalších prohřešků jim hrozí vážnější sankce včetně vyloučení ze soutěže.

Ani jeden z týmů nechtěl v neděli vyhrát, protože by tím pádem v play off musel hrát s obhájcem titulu Krasnojarskem. Proto se hráči na ledě s míčem hodinu nesnažili ohrozit soupeřovu branku. Bezgólový stav prolomil až třemi vlastními góly Oleg Pivovarov z Vodniku a spustil přestřelku, v níž padaly výhradně vlastní branky.

Pivovarov, který byl výhradním střelcem domácího týmu, dnes na zasedání disciplinární komise nedorazil a jeho případ se bude řešit později.