Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český hokejový rváč řádil v hospodě: Dostal rok natvrdo!

Autor: ps

Když mu bylo osmnáct, otevírala se mu brána do slavné NHL. Draftovala ho Carolina, ale do nejlepší ligy světa se nikdy nedostal. Hrál nižší soutěže, kde často používal pěsti, pak to s ním šlo z kopce. Matěj Trojovský (32) se dostával do šarvátek i mimo led a teď ho soud poslal na rok do basy!

Trojovského hokejově vychovala Plzeň. Oblíbil si tvrdý styl hry, až takový, že mu trestné minuty naskakovaly jako pupínky puberťákům na tváři. Byl to zlý muž, který se ničemu nebránil.

Mělo to ovšem jednu chybu. Velkou agresivitu si Matěj přenesl i do osobního života. Nejdříve, když se snažil pomoc partnerce, která s policisty řešila dopravní přestupek, napadl strážce zákona a zlomil mu čelist. Za svůj čin dostal podmínku.

Jenže ruce v kapsách neudržel ani v případě, kdy mu při jakémkoliv dalším prohřešku hrozilo vězení! Na firemním večírku se dostal do křížku hned s několika hosty, jednoho dokonce zmlátil do krve, čímž si zadělal na opravdový průšvih, který jen tak nevymaže. Ani z trestného rejstříku! Rok posedí v base.

Bývalý hokejista se brání, že se na zaměstnanecké párty ocitl v potyčce nevinně. „To, co je mi kladeno obžalobou za vinu, není pravda. Dobře si uvědomuji, že jsem v podmínce, a jakémukoliv konfliktu se proto vyhýbám jako čert kříži,“ uvedl Trojovský.

Nakonec může být rád, že za mřížemi nestráví delší dobu. Okresní soud Plzeň-město přihlédl k faktu, že vedl řádný život. „Vystačí s mírnějším trestem,“ dodal předseda senátu František Pokorný.

Trojovský se svojí přítelkyní Michaelou.
Trojovský se svojí přítelkyní Michaelou.