Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladý cyklista (†22) zemřel během závodu, na dráze ho zradilo srdce

Autor: bko

Tragická událost přerušila cyklistické mistrovství Afriky. V pondělí odpoledne tam během programu na dráze zemřel egyptský závodník Eslam Nasser Zaki, který během závodu v omniu zřejmě utrpěl srdeční příhodu. Zdravotníci na místě mu nedokázali pomoct, a tak byl Zaki na dráze prohlášen za mrtvého.

Teprve 22letý cyklista upadl ze svého kola při omniu, bez kontaktu s dalšími závodníky. Egyptská média přinesla informaci, že Eslam Nasser Zaki se už v minulosti potýkal s problémy se srdcem. Proto bylo právě selhání srdce považováno za příčinu smrti.

Pondělní program byl okamžitě přerušen, výprava Egypta možná šampionát opustí. Na africkém mistrovství v Durbanu si chtěl Eslam Nasser Zaki zajistit kvalifikaci na dráhové mistrovství světa.

„Nasser skutečně před nějakou dobou pociťoval určité bolesti,“ řekl prezident egyptské cyklistické federace Wagih Azzam. Popřel ale, že by se problémy týkaly současnosti.

„Podstoupil několik vyšetření v několika nemocnicích a zdravotnických centrech. Všechny výsledky ukázaly, že je plně zdráv a schopen závodit. Jeho srdce, mozek a nervy byly v perfektní kondici,“ uvedl Azzam.