Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sportovní relikvie Dominika Haška se prodává za hubičku. Chcete Dominátorův dres z NHL?

Autor: pv

Po zlatých olympijských hrách v Naganu se navždy stal národním hrdinou. Brankář Dominik Hašek (52) je i neodmyslitelnou legendou nejprestižnější hokejové soutěže světa NHL. Právě z působení ve slavné zámořské soutěži se draží jeho dres a to ne ledajaký – přímo ze Zápasu hvězd! Jenže je tam malý háček.

Psal se únor 2000 a Dominik Hašek zářil v brankářských statistikách NHL. Pozvánka na prestižní akci All Stars Game do Toronta ho tak neminula, stejně jako rekordní počet jeho krajanů. Na utkání byl za Českou republiku nominovaný i Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Martin Ručinský, Petr Buzek, Radek Bonk, Petr Svoboda a Milan Hejduk.

Hašek o Jágrovi v pořadu Overtime: Každý jsme jiný. On měl svá kasina, já se jich bál
Video se připravuje ...

Dominátora se nakonec zápas v hale Air Canada Centre netýkal. Pro přetrvávající problémy s třísly ikonu Buffala Sabres nahradil další Čech Roman Turek. Hašek se omluvil pouze pár dní před utkáním a pořadatelé už pro něj měli vyrobený speciální dres pouze pro All Stars Game.

Právě tato sportovní relikvie, která nebyla v zápase nikdy použita, je k nabídce na českém aukčním webu sportovniaukce.cz. Prodávající nabízí tento originální dres i s podpisem Haška. A vyvolávací cena? Pouhých 3999 korun. Tahle historická rarita by měla u sběratelů v Americe minimálně desetinásobnou hodnotu!

Takhle si Haška pamatují v Buffalu.
Takhle si Haška pamatují v Buffalu.