Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Šipky už se nehází jen v hospodě: Začíná finále Premier League o 8 mega!

Autor: ps

Skotský showman Peter Wright (47) letos prožívá jednu z nejlepších sezón ve svém životě a před finále Premier League má konečně šanci na zisk vysněné trofeje. Hází o hodně, přesně o téměř 8 milionů korun!

Sedmačtyřicetiletý Snakebite, jak se Wrightovi přezdívá, se dlouhodobě pohybuje v elitní desítce světového žebříčku, avšak výhra v prestižním turnaji se mu dlouho vyhýbala. Své prokletí zlomil až letos v březnu, když vyhrál britské Open a ukázal tak, že není jen hráčem s nejoriginálnější vizáží.

Dnes ho čeká další velké finále, ve kterém se může neodmyslitelně zapsat mezi legendy. Poslední čtyřka, která po 15 týdnů bojovala o postup do play off, je ale nesmírně nabitá. Spolu s Wrightem se o trofej popere loňský šampion a světová jednička Michael van Gerwen, hrající legenda Phil Taylor a bývalý světový šampion Gary Anderson.

Nejlepší čtveřice si tak za účast na londýnském finálovém večeru přijde na téměř 2,5 milionu korun. Vítěz k tomu také dostane téměř 8 milionů, a to už stojí za snahu. Komu se to povede uvidí nejen diváci v Londýně, ale také na Nova Sport 2 (20:05).

Neodmyslitelný účes! Bez něho bychom Wrighta nepoznali.
Neodmyslitelný účes! Bez něho bychom Wrighta nepoznali.