Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vyděrač šokoval Schumacherovu rodinu! Vaše děti budou mít nehodu, hrozil

Autor: ija

Vaše děti budou mít nehodu, když mi nepošlete „malý dar“, napsal vyděrač manželce těžce zraněného legendárního pilota F1 Michaela Schumachera. Anonym požadoval v přepočtu 23,5 milionu korun. Muž z Dettingenu (25) je ale zřejmě nejhloupější vyděrač na světě, v e-mailu totiž uvedl číslo svého konta. Policii nedalo moc práce ho dopadnout a soud mu to teď spočítal. 

K pokusu o vydírání těžce zkoušené Schumacherovy rodiny došlo loni v únoru. Na adresu hřebčína patřícího manželce sedminásobného mistra světa F1 Corinně přišel dopis:

„Když peníze nepřijdou do 31. března 2016, vaše děti budou mít nehodu. Ve formuli 4 se stává spousta nehod,“ psal anonym s odkazem na závodní sérii, v níž tehdy jezdil Schumacherův syn Mick. Kromě mladého závodníka mají Michael a Corinna ještě dceru Ginu Marii.

JAK TO BYLO: Smutné narozeniny. Schumacherovi je dnes 48 let...
JAK TO BYLO: Smutné narozeniny. Schumacherovi je dnes 48 let...

Corinna ale podala trestní oznámení a policii nedalo moc práce vyděrače dopadnout.  Jak informuje německý deník Bild, okresní soud v německém Reutlingenu v těchto dnech vydal rozsudek.

Lakýrník Hüssein B. (26) z Dettingenu, který se pokoušel vydírat i jiné zámožné osoby, vyfasoval podmínku na rok a devět měsíců, pokutu ve výši téměř 120 tisíc korun, 50 hodin veřejně prospěšných prací a povinné terapie.