Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co dál s Lavim? Byl tu pán v saku a nemluvil česky, naznačil Žloutek

Autor: med

Soutěžní premiéra Jakuba Štáfka, respektive jeho alter ega, seriálové postavy Julise Lavického bez trenéra Žloutka? Nemyslitelná věc! Kouč ze seriálu Vyšehrad nesměl v sobotu dopoledne při zápase Slavoje s Vltavínem (2:3) chybět. Gólovou radost však Lavi svému trenérovi nepřinesl. „Ta jeho šance mě zklamala. Kdyby tu šajtli dal opačně, šlo to do branky. Budu mu to vytýkat,“ řekl po utkání Žloutek, který naznačil Lavického budoucí kroky.

Na lavičce oficiálně nestál, ale už před zápasem procházel vyšehradským areálem místního Slavoje. Seriálová postava trenér Žloutek netrpělivě postával mezi diváky a vyčkával na okamžik, kdy jeho svěřenec Julius Lavický vyběhne na hřiště. Nakonec se dočkal v 63. minutě. Co na jeho počínání, které skončilo opětovným střídáním ve druhé minutě nastavení, říkal?

Laviho debut za Vyšehrad? Kouč Žloutek nesměl chybět, naznačil jeho budoucnost
Video se připravuje ...

„Připravený k utkání byl dobře. Ráno jsem ho kontroloval a měl opravdu jenom jedno Lambrusco. Víc toho neměl. Trochu mě zklamala ta jeho šance. Kdyby tu šajtli dal opačně, tak by to šlo do branky, a to mu budu vytýkat,“ vyjmenovával Žloutek. „Líbily se mi jeho nahrávky, z těch jsem nadšený. Především ta úvodní, jak to hlavou krásně přistrčil,“ popisoval.

Seriálový trenér Vyšehradu také vysvětlil, proč Lavický začal pouze jako náhradník a nikoliv v základní sestavě. „Měl drobné zranění. Trochu ho tahalo lýtko. Chtěli jsme počkat, jak se bude zápas vyvíjet a poslat ho na hřiště jako žolíka. Což úplně nevyšlo,“ připustil.

Takhle pálí Lavi! Lavický nastoupil za Vyšehrad, ve vápně zazdil tutovku
Video se připravuje ...

Možná i proto Lavický opustil hřiště ještě během zápasu. Ve druhé minutě nastavení jej druhý trenér Klíma vystřídal. „To jsou politické věci, ke kterým se nebudu vyjadřovat. Víme, jak to v českém fotbale chodí,“ odmítl komentář Žloutek.

Co bude s Lavim dál? Jeho budoucnost je nejistá. Nicméně Žloutek chce zapracovat na několika nedostatcích. „Je pro nás tak zajímavý a rozdílový hráč, že musí mít speciální péči. Individuál se mu malinko upraví, ale bude ho mít,“ potvrdil trenér. „Největší úskalí je právě v té předzápasové přípravě. Musíme změnit Laviho psychiku a přístup k fotbalu.“

Podpis do výstřihu, jedna ze specialit Laviho Lavického
Podpis do výstřihu, jedna ze specialit Laviho Lavického

Ve hře je však také změna působiště. „Návrat do Sparty? Je to možnost,“ přikyvoval Žloutek. Zájem by však nejspíš mohl být i v zahraničí. „Jestli jste si všimli, chodil tu pán v saku, černých brýlích s lamborghinim, které stojí u baziliky, tak by vám to mohlo dojít. Mluvil řečí, která se nepodobala češtině,“ dodal Žloutek s tím, že víc sdělit nemůže.

Lavi před debutem za Vyšehrad! Podívejte, jak to vypadalo v kabině
Video se připravuje ...

Lavický před zápasem: Přišel jsem o 15 minut pozdě, takže ideál
Video se připravuje ...