Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Je Becker na mizině? Můj majetek je obrovský, brání se tenisový velikán

Autor: pv, pan

Slavný tenista Boris Becker, který už v sedmnácti letech vyhrál poprvé Wimbledon, má mít velké finanční problémy. Privátní bankéřské společnosti Arbuthnot Latham & Co údajně dluží německá ikona miliony od roku 2015. Londýnský soud tak rozhodl, že musí své pohledávky ihned splatit. Trojnásobný wimbledonský šampion však odmítá, že by stav jeho financí byl v kritickém stavu. 

Právnící Beckera se u soudu bránili, že tenista pohledávku co nejdříve uhradí. Věřitelům už se ale nechce po dvou letech marného dobývání financí čekat další měsíce. Devětačtyřicetiletý Němec je však z jednání svých věřitelů rozčarovaný.

"Jsem překvapený a zklamaný způsobem, jakým společnost Arbuthnot Latham přistoupila k řešení tohoto problému. Chtěl jsem pouhý měsíční odklad na to, abych mohl uhradit své pohledávky, ale bylo to zamítnuto, nechápu," psal na svém twitterovém účtu Becker.

Trojnásobný vítěz Wimbledonu se tak chystá prodat svou prázdninovou vilu na Mallorce, která má hodnotu kolem 6 milionů eur (160 milionů korun). Jestli to bude na smazání dluhu stačit ale nikdo neví, protože u soudu nebylo zveřejněno, kolik musí Becker bankéřům uhradit.

Sám šestinásobný grandslamový šampion však stav svých financí tak tragicky nevidí. "Každý si může zjistit, jaké jsou mé majetkové poměry. Hodnota mých aktiv vysoce převyšuje pohledávky, které mám vůči bance. Chci co nejdříve zaslat žádost, aby na moji osobu byla zrušena inslolvence," tvrdí Becker. 

Jak se vůbec hráč, který jen tenisem vydělal 25 milionů dolarů (skoro 600 milionů korun), dostal do takových finančních problémů? Největší ranou pro něj byl rozvod s manželkou Barbarou, kdy jí musel dát 15 milionů eur (asi 400 milionů korun).

Hodně nákladný je i jeho život. Boris si totiž neustále dopřává luxus a to ať se jedná o bydlení či stravu. Navíc dotuje své tři děti a ani na nich jako správný otec nešetří. Asi bude muset začít. 

Legendární Boris Becker sleduje zápas se svojí manželkou
Legendární Boris Becker sleduje zápas se svojí manželkou