Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jednička Plíšková přihraje příteli miliony: Na kolik si přijde Hrdlička?

Autor: om

V dubnu svěřila své finance do rukou partnera Michal Hrdličky (28) a čtvrt roku poté se stala Karolína Plíšková (25) světovou tenisovou jedničkou. Hrdlička hned může sbírat zlatá vajíčka!

Michal převzal Karolínu do péče od agentury Česká sportovní, ze smlouvy u šéfa Miroslava Černoška se musela vykoupit. Neoficiálně se mluví o 1,5 milionu eur, tedy zhruba 40 milionech korun. Za to Hrdlička obchoduje s jejími osobnostními právy v rámci České republiky.

Na zahraničních trzích Plíškovou zastupuje agentura Octagon. „Odtud jí můžou nyní z bonusů nasmlouvaných za vysoké umístění v žebříčku plynout až desítky milionů korun ročně. Na českém trhu se bude muset Hrdlička snažit, aby šlo o jednotky milionů měsíčně,“ řekl Blesku zdroj z tenisového prostředí. Pokud by výnos byl 12 milionů ročně, jen částku na vykoupení ze staré smlouvy by Hrdlička splácel přes tři roky.

On je ale víc než manažer, proto není vyloučeno, že z vzestupu Karolíny profituje nejen podílem na tom, jaké reklamní partnery jí v Česku sežene. Jeho podíl trefně popsal trenér Plíškové. „Karolína má technicko-taktické předpoklady, do toho připočtěte spokojený partnerský život…“ řekl pro Sport trenér David Kotyza, když komentoval její cestu na vrchol.

Využíval i jméno Borhyové

Přestože se v roce 2015 Lucie Borhyová a Michal Hrdlička rozešli, on ještě několik měsíců po rozpadu vztahu dál svoji bývalku využíval pro své podnikání.  „Se službami společnosti jsem naprosto spokojená,“ smála se na internetových stránkách Michalovy PR firmy. Hrdlička měl tudíž i díky popularitě moderátorky Televizních novin další peníze do vlastní kapsy.

Tenistce Karolíně Plíškové dělá její přítel Michal Hrdlička manažera.
Tenistce Karolíně Plíškové dělá její přítel Michal Hrdlička manažera.

Plíšková: Sestra na turnajích? Rozhodně plus, cítím se s ní jako doma
Video se připravuje ...