Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Amerika ve varu! Slavný fotbalista a vrah O. J. Simpson má šanci jít z vězení

Autor: pv

Lidé ho milovali, ale už přes dvacet let mu nemohou přijít na jméno. Bývalý slavný americký fotbalista O. J. Simpson (70) bude možná již na podzim podmínečně propuštěn. Někdejší herec známý ze sérií komediálních filmů Bláznivá střela, byl za loupežné přepadení a únos odsouzen v roce 2008 na 33 let žaláře. Nyní má šanci, že se dostane na svobodu.

Z amerického fotbalisty a oblíbeného herce se v roce 1994 stal vyvrhel. V červnu tohoto roku měl spáchat vraždu bývalé manželky Nicole a jejího milence Rona. Soud ho však o několik měsíců později osvobodil pro nedostatek důkazů.

Následně u civilního soudu, kdy ho žalovali pozůstalí obětí, byl shledán vinným a musel zaplatit astronomických 33,5 milionu dolarů jako odškodné. Do vězení však nešel, protože šlo „pouze“ o civilní soud.

Simpson v dobách největší slávy. V 70. letech byl hvězdou NFL
Simpson v dobách největší slávy. V 70. letech byl hvězdou NFL

Do kriminálu se dostal až v roce 2008. Simpson totiž vtrhl se skupinou ozbrojenců do hotelu v Las Vegas a vydal se s nimi na pokoj obchodníka se sportovními memorabiliemi. Bývalý americký fotbalista si šel pro předměty a fotografie připomínající jeho sportovní kariéru.

„Nechtěl jsem nikoho zranit a nikomu nic krást,“ řekl tehdy u soudu zlomený Simpson. Za tento zločin dostal odnětí svobody na 33 let. Nyní nastala chvíle, kdy může poprvé požádat o podmínečné propuštění. Celá Amerika je na nohou. Konečný verdikt se bude dokonce živě vysílat na obrazovkách po celých státech.

Simpson má strach, že právě velký zájem médií negativně ovlivní verdikt soudce a on zůstane za mřížemi. Pokud bude O. J. propuštěn, dostane se na svobodu až 1. října.

Témata:  svobodavězenísimpsonnflvrahO.J.propuštěníVIPsport