Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Invaze hvězd Sparty v Praze! Památky, jídlo, vínko, zoo i „přepadení“

Autor: nem, med

Kde mají nejlepší sklep, kde vaří nejlepší kuchař! To všechno se musí prozkoumat. Krajánci, kteří přišli do Sparty, poznávají Prahu. Procházku českou metropolí mají za sebou jak Turek Semih Kaya (26, stál 52 milionů Kč), Tal Ben Chaim (27, 76 milionů Kč) s rodinou, tak i srbský „prcek“ Srdjan Plavšič (21 let, 26 milionů Kč).

Všichni tři si vydělávají na živobytí v cizině poprvé... Turecký stoper Semih Kaya odkopal přípravný mač proti Arnhemu (1:1) a šel to zajíst. S manželkou Yasemen si dali gáblík v italské restauraci na Starém Městě.

„Nemůžu se dočkat prvního tréninku,“ řekl natěšený izraelský záložník Tal Ben Chaim (27) při nástupu na Letnou. Nejdražší plejer ligy (přišel za 76 milionů Kč) se ještě nedočkal, protože kurýruje zhmožděné stehno, a tak si aspoň se ženou Lian dali v baru dvojku bílého vína. Tal přípitek: „Na zdraví!“ tuze potřebuje...

Tal Ben Chaim na víně se svojí partnerkou
Tal Ben Chaim na víně se svojí partnerkou

A činí se i srbský rychlík Srdjan Plavšič, který je z letních posil nejmladší. Rodák z Noviho Sadu, kterého zastupuje bývalá hvězda Sparty Igor Gluščevič, už poznal, jaké to, když jej dychtivý fanoušci „rudých“ vyruší při obědě.

„Crazy fans ACS,“ napsal k příspěvku na Instagramu, kde byl přepaden přímo u talíře. Na hvězdné manýry si však nepotrpí. Okamžitě vyskočil a ochotně se vyfotil. Co naplat, že mu málem vystydlo. Fanoušci jsou fanoušci.