24. července 2017 • 04:55

Účet za posily Sparty, Slavie a Plzně: 580 milionů! Kdo bere nejvíc?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět set osmdesát milionů korun, to je podle analýzy deníku Sport zatímní účet za letní posilování Sparty, Slavie a Plzně. Ta cifra zní neuvěřitelně, že? Tak si ji pro jistotu ještě jednou zopakujme – tři největší české kluby při stavbě kádrů na blížící se sezonu už utratily celkem 580 milionů korun, tedy částku, která nemá v historii tuzemského fotbalu obdoby. A navíc to ještě zřejmě není konečné číslo.



Důvodů finančního běsnění velké české trojky je několik, nicméně nade všemi ční fakt, že vítěz příštího ročníku HET ligy postoupí s největší pravděpodobností přímo do Champions League, což znamená jistý příjem 325 milionů korun.

To je vidina, kvůli které se v Edenu, na Letné a ve Štruncových sadech odvázali při přestupech především. A pozor – nejde jen o klasické odstupné, zejména v případě volných hráčů představují vysoké částky i podpisové bonusy pro posily, jejich základní plat a také provize agentů.

Největší částku vynaložila Sparta, která do nových hráčů nalila přes 350 milionů korun. Letenští mají zároveň v kádru nejlépe placeného hráče v lize.  Turecký obránce Semih Kaya si podle zdrojů Sportu měsíčně přijde na 3,7 milionů korun a jeho podpisový bonus činil 13 milionů.

Jakou výplatu budou dostávat hvězdné posily? Kolik za jednotlivé hráče utratila Slavia a Viktoria Plzeň? Jak se na manévry s posilami dívá Vlastimil Košťál? To vše čtěte v pondělním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi a archiv vydání novin najdete ZDE.

Titulní strana deníku Sport 24. červenceFoto Sport

Horváth: Přestupy Plzně nejsou retro. Množství posil ve Spartě bych se bál
Video se připravuje ...

Dannyho parády, dříč Rotaň a hvězdný Altintop. Podívejte se, co umí posily Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud