Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Unikly odměny za Laver Cup! Berdych vydělal miliony, jiným zbyly drobné

Autor: Václav Baumann

V Praze bylo téma peněz absolutní tabu. Když ale víkendový Laver Cup v areně skončil, odměny pro hvězdné tenisty unikly na veřejnost!

Oslava tenisu a rivalita Evropa vs. svět, v níž jdou peníze stranou. Tak o Laver Cupu v Česku mluvili Roger Federer či Rafael Nadal . Organizátoři megalomanské akce i proto dělali vše pro to, aby částky udrželi pod pokličkou. Teď je ale propálil New York Times!

„Každý z vítězného týmu si přijde na 250 tisíc dolarů (5,5 milionu korun). Poražení nedostanou na odměnách nic – pouze startovné, které odráží jejich postavení v žebříčku ATP,“ píše věhlasný americký deník.

Celek Evropy (včetně kapitána Borga) si tak díky třem dnům tenisu přišel celkově na 40 milionů korun. A podíl z téhle luxusní prémie neminul ani Čecha Tomáše Berdycha , přestože všechny tři zápasy na Laver Cupu prohrál...

Nejvíce na pražské akci vydělal pochopitelně Roger Federer, jehož společnost TEAM8 ji organizovala (Kolik stála nablýskaná show? Více čtěte ZDE>>>). Zato tým světa odjíždí jen s drobnými. „Ale tohle není o penězích. Už jen být součástí takové události a hrát proti takovým hvězdám, je něco úžasného,“ bral to s úsměvem 19letý americký mladík Frances Tiafoe.

Listopad 2014. Osm účastníků Turnaje mistrů v Londýně.
Listopad 2014. Osm účastníků Turnaje mistrů v Londýně.

Berdych v OVERTIME: Všem se nedá zavděčit, třeba mě lidé docení až časem
Video se připravuje ...

Překvapen z prohry nejsem, narazili jsme na nejsilnější možný pár, říká Berdych
Video se připravuje ...