Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Luxusní tenisový projekt Laver Cup: Kolik stojí tahle nablýskaná show?

Autor: as, vba

Zajímá vás, kolik tohle nablýskané tenisové pozlátko stojí? Smůla! Finanční stránka Laver Cupu, který dnes startuje v pražské O2 areně, je zahalena velkým tajemstvím.

Šest špičkových vyslanců Evropy proti sextetu ze zbytku světa. Dva hvězdní kapitáni a legenda, po níž je akce pojmenována. Nablýskaná aréna vyšperkovaná do luxusního černo-stříbrného hávu. Kolik tahle »sranda« stojí?!

Moc se toho neví, chce se říci vůbec nic. Dohadují se o tom média celého světa, největší hádankou pak je, na kolik si přijdou samotní hráči. „Laver Cup zaplatí prize money týmům, ale nebude se vyplácet startovné hráčům,“ mlžil Tony Godsick, jeden z vlastníků akce.

„Top hráči dostanou za start sedmimístnou částku v dolarech,“ hlásil dobře informovaný magazín Forbes. Je jasné, že jackpot čeká zejména na legendární dvojičku Nadal Federer .

Laver Cup je jedinečná tenisová událost, kterou nelze s ničím srovnat, shodují se tenisté
Video se připravuje ...

Právě Federer stojí za vznikem akce, je jejím hnacím motorem. Vlastníkem Laver Cupu je totiž manažerská společnost Team8, kterou švýcarský tenista založil v roce 2013 právě se svým dlouholetým agentem Godsickem.

Na pomoc si s ohledem na ikonu Lavera přizvali australský tenisový svaz, miliony přihodil byznysmen Jorge Paulo Lemann, bývalý tenista a nyní nejbohatší muž Brazílie.

„Má to být velká oslava tenisu,“ slíbil nejen o nadcházejících třech dnech Roger Federer, přestože konkurenční manažerské společnosti na čele s mocnou IMG dávaly od akce ruce pryč. Dokonce prý nechtěly své klienty na čele se Srbem Djokovičem (momentálně stejně zraněným) do Prahy vůbec pustit!

„Otázkou je, zda Laver Cup tenisu pomůže, nebo mu spíš ublíží. Naše odpověď je jasná,“ řekl Godsick. Jistě, vždyť za velké peníze je velký úspěch zaručen!

Vše o Laver Cupu 2017

Thiem, Berdych a Federer ve vzájemném rozhovoru
Thiem, Berdych a Federer ve vzájemném rozhovoru

Tenisové hvězdy v Praze! Federer a spol. házeli tenisáky, hráči pořizovali selfie
Video se připravuje ...