Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pastrňák chybuje, trenérovi došla trpělivost: »Pasta« na koberečku!

Autor: top

Krvavý šrám na puse z víkendového mače se pomalu hojí. Teď přichází bolavé šťourání v jeho hokejové duši. Útočník David Pastrňák (21) naštval kouče Bostonu a musel na kobereček!

Za pohádkový kontrakt 878 milionů korun, který podškrábl těsně před sezonou, se odvděčuje góly i nahrávkami. S osmi trefami a čtrnácti body je český útočník nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Bruins. Jenže…

Zároveň platí, že při jeho pobytu na ledě dostávají »Medvědi« spoustu branek. S bilancí -8 v hodnocení +/- je havířovský rodák nejhorším z týmu a jedním z nejhorších v celé NHL.

V sobotním duelu s Washingtonem (2:3) sice dvakrát skóroval, ale po jeho chybě v rozehrávce vstřelili Capitals vítězný třetí gól. „Byl bych rád, kdyby si na tyhle věci dával větší pozor. Dal dva góly, takže je těžké ho kritizovat. Musí ale makat i na svých slabinách,“ prohlásil diplomaticky trenér Bruce Cassidy.

Pastrňák má u kouče Cassidyho vroubek.
Pastrňák má u kouče Cassidyho vroubek.

Při pondělním mači s Minnesotou (5:3) už ale trenér na střídačce po Pastrňákových hrubkách nepokrytě klel. »Pasta« osudově zaváhal hned třikrát ve třetí třetině. Dvakrát z toho jeho tým inkasoval, další přehmat znamenal trestné střílení, které naštěstí pro Boston »Divočáci« neproměnili.

Dopálený Cassidy v závěru zápasu věčně usměvavého mladíka odstavil z elitního útoku i z přesilovkové formace a nechal ho jen sedět na střídačce. „Někdy hráče podržíte. Jindy mu ale musíte natvrdo říct: Hej, už to stačilo!“ pověděl kouč po utkání.

„Zítra nás čeká debata. Chceš být lídrem? Protože se dostáváš ve své kariéře do této fáze. A hraje takhle lídr? Uvidím, co si o celé situaci David myslí. Možná bude mít na věc jiný pohled,“ plánoval trenér rozmluvu na včerejší trénink.