Jiří Vítek
7. listopadu 2017 • 15:30

Kámen, nůžky, papír! Scheifele a Seguin svou pověrčivostí baví NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL je plná rituálů. Někteří hráči před zápasem promlouvají ke svým hokejkám, jiní nazouvají jako první pravou brusli, další na sebe navlékají výstroj v daném pořadí. Problém však nastává ve chvíli, když si dva hráči usmyslí, že musí odejít jako poslední z rozbruslení. Co teď? Mark Scheifele a Tyler Seguin to řeší jednoduše, jako malí kluci na plácku za barákem si vždy střihnou. Kdo vyhraje, může opustit jako poslední.



Zpočátku klukovina, kterou shodou okolností zachytily kamery, dnes jeden z důvodů, proč na zápas mezi Winnipegem a Dallasem přijít o pár desítek minut dřív. Tady však diváci nečekají na puky, které dobře naladění hráči občas hodí přes plexisklo, ale na samotný závěr rozbruslení.

První duel mezi Scheifelem a Seguinem se datuje do října loňského roku, kdy klečící Seguin sundal rukavici a vyzval o rok mladšího soupeře na souboj. Po třech remízách štěstěna přiklonila na stranu útočníka Jets, který tak svému soupeři s úsměvem zamával na cestu a následně se vydal do útrob haly.

Na pokračování duelu obou Kanaďanů si však museli fanoušci počkat. Před únorovým zápasem už Scheifele čekal na svého soupeře u mantinelu, ten však bez povšimnutí zamířil do šatny. Po několika krocích si na očekávaný souboj vzpomněl a vrátil se na led, to už byl ale útočník Winnipegu na cestě do kabiny.

K plnohodnotné odvetě tak došlo až minulý týden, kdy Stars opět dorazili do Winnipegu. I tentokrát se rozhodlo až ve čtvrté sérii, a i tentokrát mohl svůj rituál dodržet Scheifele, který svým papírem poslal útočníka s číslem 91 do kabiny jako prvního.

Můj dům, můj hrad: díl třetí. Populárního souboje se dnes v noci konečně dočkali i diváci v Dallasu, kteří mohli slavit premiérovou výhru svého oblíbence. Radost z ne úplně férového vítězství útočníka Stars však byla jedinou, které se domácím příznivcům dostalo.

Scheifele si totiž neúspěšnou střižbu vynahradil v samotném utkání. Hned v úvodním střídání překoval Bishopa střelou zápěstím, o pět minut později asistoval u gólu Laineho na 2:0 a svůj tříbodový večer zakončil v poslední minutě střelou do prázdné branky. Zkrátka odplata se vším všudy.

Stars navíc vyšli ze souboje s Winnipegem pošesté v řadě bodově naprázdno. přičemž možnost ke zlomení nepříznivé série dostanou znovu až 24. února. Zatímco Stars budou spřádat taktické plány na svého neoblíbeného soupeře, Seguinovi možná poběží hlavou jiná otázka: Kámen, nůžky nebo papír?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud