Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcující odhalení na pohřbu tenistky Novotné (†49): Ještě v srpnu věřila…

Autor: ps

Zpráva o smrti legendární tenistky Jany Novotné (†49) přišla jako z čistého nebe. Jen nejbližší o boji s rakovinou věděli. Byli zaskočeni, pro ostatní to ale byl naprostý šok! Přesto se česká bojovnice nevzdávala a rvala se se zákeřnou nemocí do poslední chvíle. Ještě v srpnu věřila, ale…

Přátelé, kamarádi, rodinní příslušníci se dnes sešli v brněnském krematoriu, aby dali poslední sbohem legendě českého tenisu Janě Novotné . Ta v neděli 19. listopadu prohrála svoji nejtěžší životní bitvu, když skonala po dlouhé nemoci. Její ženské orgány napadla rakovina, podle slov jejího přítele a doktora Roma Kostřici se jí bohužel nedalo pomoci.

Jana byla milována. Nejen u nás, ale po celém světě. „Rodinu má v Brně, v Přerově, v Evropě, v Anglii, kde vyhrála Wimbledon a také na Floridě, kde 15 let žila,“ začala svoji smuteční řeč novinářka a blízká kamarádka Novotné Věra Staňková.

Smuteční síň, kde se koná poslední rozloučení s Janou Novotnou.
Smuteční síň, kde se koná poslední rozloučení s Janou Novotnou.

Petra Kvitová v doprovodu svého týmu dorazila na pohřeb Jany Novotné
Video se připravuje ...

Byla to ona, kdo jako jediný dostal na pohřbu slovo. Zavzpomínala především na to, jak silnou osobností tenistka byla. Odhalila dokonce zdrcující pravdu. „Jana se nebála zklamání, byla realistkou. Bojovala. Vždycky! A to i s nemocí. Ještě v srpnu věřila, že to zvládne,“ vyhrkly jí slzy do očí.

Ve smuteční síni rozplakala rodiče Jany, bratra, Jana Kodeše, Petru Kvitovou či Iva Kaderku. „Janičko, navždy zůstaneš v mém srdci. A ne jen v mém,“ ukončila Staňková svoji vzpomínku. Jano, sbohem!

Helena Suková a Petra Kvitová přišly vzdát hold památce Jany Novotné
Video se připravuje ...