Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jágr se v přípravě zranil a poprvé veřejně přiznal: Konec se blíží!

Autor: zal

Vždycky říkal, že chce hrát až do 50 let. Jenže tváří v tvář přibývajícím letům Jaromír Jágr (46) přiznává, že to asi nepůjde. I proto, že jen co se vrhnul s Kladnem do přípravy, hned se zranil.

Když si v půlce července dal po dlouhé době naplno trénink s týmem, povídal: „Kdo má rád výzvy, tak mu rád přenechám moje tělo a může si to zkusit. Není to jednoduché.“ Jako by Jaromír Jágr viděl do budoucnosti. Tělo mu už stačilo vypovědět poslušnost.

Zatímco na jaře sledoval hokej jen ze střídačky kvůli pochroumanému kolenu, tentokrát se legendě ozvaly staré známé bolístky. „Poslední týden jsem byl na ledě a trošku jsem se zranil,“ povídal Jágr pro pořad Top Star během focení, na které si díky tréninkovému výpadku našel čas.

Jaromír Jágr na lavičce pozoruje spoluhráče z Kladna
Jaromír Jágr na lavičce pozoruje spoluhráče z Kladna

Co se tedy hokejovému veteránovi přihodilo? „Začaly mě bolet trochu třísla a záda,“ přiznal potíže a pro uklidnění fanoušků dodal: „V mém věku se už pokaždý něco stane. Ale bude to v klidu.“

Času na léčení má relativně dost. První liga startuje 8. září. A extraliga začíná ještě o týden později – to kdyby Jágr vyslyšel vábení Třince, který o něj má stále zájem. I přes aktuální bolístky »Džegr« nepochybuje, že se stihne připravit. „Už moc času nemám, podle mě je to můj poslední rok. Doufám, že ho dokončím, tak do toho chci dát maximum,“ oznámil vůbec poprvé, že by se jeho neuvěřitelná kariéra mohla uzavřít už po této sezoně.

Jágr po prvním tréninku: Jsem rád, že jsem přežil. Chci stihnout první zápas
Video se připravuje ...