14. května 2018 • 11:30

Kladno má nové trenéry! Já se v kabině vrátím do role hráče, řekl Jágr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty prvoligového Kladna povedou v příští sezoně trenéři David Čermák s Jindřichem Lidickým a asistent Jan Kregl. Společně s Miloslavem Hořavou u týmu skončil i olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera, který bude působit u mládeže. Čermák se zároveň stal sportovním manažerem. Složení realizačního týmu Rytíři oznámili na svém webu dnes, kdy začali přípravu na další sezonu.



Sedmačtyřicetiletý Čermák a o devět let starší Lidický vedli Kladno již v sezoně 2015/16 v druhé nejvyšší soutěži.

"Devadesát procent týmu tvoří kladenští hráči a nová trojice trenérů je velmi dobře zná. Prakticky každý z nich Jindrovi Lidickému, Davidu Čermákovi i Honzovi Kreglovi prošel v minulosti rukama. Všichni tak vědí, do čeho jdou," uvedl majitel klubu Jaromír Jágr , který má v plánu za Kladno v příští sezoně znovu nastupovat.

Jednatřicetiletého Kregla posunul k A týmu proto, že chce mužstvo více propojit s mládeží. "Ve svém věku toho prošel už hodně a spoustu hráčů v týmu zná dokonale. Chci, aby bylo áčko s mládežnickými týmy úzce propojeno," řekl Jágr.

Šestačtyřicetiletý hvězdný útočník v minulých týdnech potvrdil, že plánuje hrát za Kladno i v příští sezoně. Do mateřského klubu se Jágr vrátil z Calgary na konci ledna, vinou zranění však odehrál jen pět zápasů. Poté si připisoval jen symbolické starty, aby mohl týmu pomoct v baráži o extraligy, do které nakonec nezasáhl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud