Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Šampion F1 Häkkinen se odvázal. Před fotografy zlíbal českou přítelkyni

Autor: pta, iSport.cz, ČTK

V Rio de Janeiru se včera předvedla na velkém sportovním mejdanu spousta známých tváří. Ocenění Laureus pro nejlepší sportovce roku získal jamajský sprinter Usain Bolt a britská vícebojařka Jessica Ennisová. Před ceremoniálem zaujal také bývalý šampion formule 1 Mika Häkkinen. Ten před objektivy fotografů zlíbal svoji českou přítelkyni Markétu Kromatovou.

Dvaačtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa Häkkinen má s bývalou tanečnicí z nočního podniku v Kolíně nad Rýnem dvouletou dceru Ellu. Seznámili se v roce 2007, o rok později se kvůli ní po deseti letech Häkkinen rozvedl s manželkou Erjou, s kterou má jedenáctiletého syna Huga a o tři roky mladší dceru Julii.

V Brazílii se ukázala celá řada dalších hvězd. Americký plavec Michael Phelps dostal cenu za mimořádný sportovní výkon, neboť se vloni se 22 olympijskými medailemi stal nejůspěšnějším olympionikem historie.

Ocenení za průlom roku dostal tenisový olympijský vítěz Andy Murray. Za návrat roku byl oceněn dominikánský překážkář Félix Sánchez, který rovněž získal v Londýně zlato. Cenu za akčního sportovce roku získal rakušan Felix Baumgartner, který vloni s padákem seskočil z výšky téměř 40 kilometrů.

Do Brazílie dorazil také bývalý vynikající tenista Boris Becker se svojí ženou Lilly Kerssenbergovou
Do Brazílie dorazil také bývalý vynikající tenista Boris Becker se svojí ženou Lilly Kerssenbergovou