Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Basketbalista Ware je po operaci otevřené zlomeniny: Ten horor nechci nikdy vidět!

Autor: ps

Z nohy mu šest centimetrů trčela kost, řval bolestí. Jen co hráči na palubovce zaregistrovali otevřenou zlomeninu, nevěřili svým očím. Někteří spustili zoufalý pláč. Pohled na basketbalistu Kevina Wara (20) byl hrozivý. Opora týmu Lousville se podrobila operaci a na šokující událost chce co nejrychleji zapomenout.

„Ten horor nechci nikdy vidět!“ zdůraznil Ware, který pár dní po operaci kulhal o berlích po nemocničním lůžku.

Není se co divit, že Kevin nechce vzpomínat na událost, která na dlouhý čas zastavila jeho slibně rozjetou kariéru. V nejhorším případě mohl i přijít o nohu!

„Šlo o velmi těžké zranění. Bude to chvíli trvat, než se vrátí na hřiště. Ale vrátí se,“ slíbil Fred Hina, který o lousvillského hráče pečuje.

Ware se zranil při snaze zablokovat střelu protivníka, jenže se mu při dopadu podlomila noha a holenní kost nevydržela. Vyletěla ven!

„Vyskočil jsem a cítil v noze zvláštní pocit. Po dopadu to tolik nebolelo, ale když jsem uviděl trčící kost, byl jsem v šoku,“ popsal Ware nejhorší okamžik kariéry. Čeká ho několikaměsíční rekonvalescence. „Budu se chodit dívat na tréninky a zkusím se dát co nejdřív do pořádku,“ vyhlíží příznivější budoucnost.

Kevin Ware z Louisville si přivodil hororové zranění
Kevin Ware z Louisville si přivodil hororové zranění