Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Ware už chodí! Basketbalista s hororovou zlomeninou zvládá pohyb o berlích

Autor: lbc, iSport.cz

FOTO + VIDEO | Před týdnem ležel na palubovce a řval bolestí. Americký basketbalista Kevin Ware si při zápase NCAA mezi týmy Louisville Cardinals a Duke přivodil otevřenou zlomeninu nohy, která mohla skončit i amputací. Spoluhráči plakali, divákům se dělalo mdlo. Jeho rekonvalescence však probíhá nad očekávání dobře, včera už se byl o berlích podívat na další zápas svých spoluhráčů.

Ware si zranění způsobil po rutinním výskoku, kterým se snažil zblokovat střelu soupeře. Při dopadu na palubovku se mu pravá noha zvrtla tak, že došlo k ošklivé zlomenině. Basketbalista Louisville Cardinals se svíjel v bolestech, hráči na nedaleké lavičce odvraceli oči hrůzou. Z nohy mu totiž trčelo šest centimetrů holenní kosti.


Okamžitě z hrací plochy putoval Ware do nemocnice, kde se podrobil náročné operaci. „Ten horor nechci nikdy vidět!“ zdůraznil Ware, jen co pár dní po zákroku začal s rehabilitací.

VIDEO | Okamžik hrůzy - Wareho nešťastný dopad

V sobotu si pak užil hrdinské uvítání. O berlích se přišel podívat na semifinálové utkání Final Four proti týmu Wichita State a vysloužil si nadšený potlesk všech diváků.

Mottem mužstva i fandů Cardinals je teď "Win for Ware" - "Vyhrajme pro Wareho" a zatím se jej daří naplňovat. Lousville porazil Wichitu 72:68 a v pondělí si zahraje finále proti Michiganu.

Vyhrajte pro Wareho! hecují tým fanoušci
Vyhrajte pro Wareho! hecují tým fanoušci