Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Mourinho do Chelsea? Chce hrát LM, 12 milionů a Lamparda

Autor: rjm

Návrat manažera Jose Mourinha do fotbalové Chelsea je ve hře. Současný trenér Realu Madrid, přezdívaný Special One, si ale klade řadu podmínek pro svůj comeback na Stamford Bridge. Co všechno se musí stát, aby se po sezoně pakoval Rafael Benítez a tým znovu vedl Mourinho? Chce plat dvanáct milionů liber ročně a také udržení záložníka Franka Lamparda. Poslední podmínkou je, že Chelsea musí hrát Ligu mistrů, nutně tedy potřebuje skončit nejhůř čtvrtá v Premier League.

Portugalský kouč je u fanoušků „Blues“ nesmírně populární, ti trenéra na transparentech neustále žádají, aby se vrátil „domů“. Naopak Španěl Rafael Benítez od příznivců Chelsea dostává pořádnou sodu od chvíle, kdy na nabídku londýnského klubu kývl.

Mourinho také neskrývá, že je velkým příznivcem záložníka Lamparda a bude chtít, aby zkušený záložník v klubu zůstal. V posledních měsících se totiž diskutuje o tom, že i když hráč má zájem zůstat, klub s ním neprodlouží smlouvu. I kdyby se na hlavu stavěl…

Lamparda, jemuž bude v červnu už 35 let, tak lanaří zámořský LA Galaxy a doufá, že v klubu záložník podepíše smlouvu na tři roky. Zájem o hráče, kterému jen dva góly scházejí k tomu, aby se stal historicky nejlepším střelcem Chelsea, měl také slavný Manchester United a několik italských klubů.

Abramovič je i přes tyto požadavky připraven sáhnout pro požadované peníze a v létě trenéra na Stamford Bridge přivábit. Angažmá Mourinha na Bernabeu, kde vede „Bílý balet“ se tak téměř jistě chýlí ke konci. Zhatit plány tak mohou ještě sami fotbalisté Chelsea, pokud neskončí v Premier League do čtvrtého místa a ztratili by tak šanci hrát Ligu mistrů.

Pak by v bitvě o Mourinha mohl londýnský klub prohrát s movitým francouzským PSG, kde by mohl nahradit Carla Ancelottiho, dalšího z mužů, jenž v minulosti vedl tým „Blues“.

Trenér Jose Mourinho by se na lavičku Chelsea mohl vrátit, podmiňuje to ale splněním tří podmínek - chce, aby tým hrál Ligu mistrů, bral 12 milionů liber a také požaduje udržení záložníka Franka Lamparda
Trenér Jose Mourinho by se na lavičku Chelsea mohl vrátit, podmiňuje to ale splněním tří podmínek - chce, aby tým hrál Ligu mistrů, bral 12 milionů liber a také požaduje udržení záložníka Franka Lamparda